Aktywne Wpisy
kopek +200
TVP to teraz tako drugi TVN xd
Co za kraj
Co za kraj
alonzoo3 +90
Pod koniec roku znajomi poznali mnie ze swoją wolną znajomą (30+).
Pierwsze spotkanie było całkiem obiecujące więc zaprosiłem ją na drugie. Powiedziała że jest bardzo chętna ale niestety miała wtedy dużo pracy (2 prace na raz) i nie da rady przez najbliższe 2 tygodnie. Mówię, to ok, daj znać jak będziesz miała czas to coś ustalimy. Powiedziała że ok. I od ponad miesiąca się nie odezwała.
Uznałem, że nie jest zbytnio zainteresowana
Pierwsze spotkanie było całkiem obiecujące więc zaprosiłem ją na drugie. Powiedziała że jest bardzo chętna ale niestety miała wtedy dużo pracy (2 prace na raz) i nie da rady przez najbliższe 2 tygodnie. Mówię, to ok, daj znać jak będziesz miała czas to coś ustalimy. Powiedziała że ok. I od ponad miesiąca się nie odezwała.
Uznałem, że nie jest zbytnio zainteresowana
Proszę o pomoc w wyborze płytki. Mocniejsze M0 czy słabsze M4? Czy może nie ma sensu cebulić 20 zł i od razu kupić mocne M4 za 80 zł?
Prawdopodobnie będę miał sporo prostego kodu - sterowanie pwm w lampie, sterowanie wentylatorem, dolewanie wody (2 czujniki + silniczek elektryczny). Jakieś bardziej skomplikowane rzeczy na razie nie są mi potrzebne.
EDIT programowałem coś kiedyś na ATmegę8
#elektronika #nucleo #stm32
@pilot1123: szkoda, 8080 to bardzo fajny procek xd
Weź sobie M4, bo może kiedyś zachce ci się rozbudować akwarium o wyrzutnię rakiet ziemia-powietrze z naprowadzaniem i zawsze lepiej mieć coś mocniejszego pod ręką.
Może zbuduję sobie na tym jakiś serwer multimedialny, wtedy M4 się przyda :D
Potem zamów sobie M4 i działaj większe projekty a na koniec przesiądź się na H7 :)
Możesz też sobie wziąć ESP8266 albo ESP32 z gotowym konwerterem i pinami, wrzucić to do sieci a na malinie napisać serwerek mqtt albo tcp który będzie tym zarządzał :)
Pomysł -> google -> próba realizacji
I uczę się na błędach
Ale za to zawsze mogę służyć pomocą :)