Wpis z mikrobloga

Dotychczas używałem macbooka pro 13", system MacOS średnio lubię choć do zastosowań internetowych sprawdzał się znakomicie. Rozważam zmianę już dość leciwego maca na coś nowego. I tu pojawia się dylemat: najnowszy macbook pro czy Dell XPS 13, a może jeszcze coś innego. Przed zmianą na kolejną wersje macbooka hamuje mnie fakt, że tak naprawdę niewiele zyskam, a ubędzie sporo PLNów. Kusi mnie mocno XPS, ale tu znowu mam dylemat, że to Windows, masa potencjalnego syfu do złapania i awaryjność systemu. Choć samo zarządzanie plikami zdecydowanie Windows > MacOS. Ktoś z Was dorzuci swoje 5gr, które pomogą rozwiać dylematy? Ach, jeszcze jedno: budżet około 6k.
#laptop #komputery #notebook #informatyka
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@smutny_przerebel:
6k na laptopa do neta?
Zaczynam podejrzewać, że to logo to nie jest nadgryzione jabłko tylko mózg.

Laptop za 6k na windzie w-------i fafnaście starych srakbuków nosem i pójdzie odpocząć przy nowej gierce w 60fps
  • Odpowiedz
@wojtoon: @Print_Screen: ja tylko przypomnę, że wydaje swoje pieniądze nie Wasze. Na tym laptopie zarabiam kilkanaście średnich krajowych miesięcznie, więc mogę sobie pozwolić, by moje narzędzie pracy miało odpowiednią jakość.
@Print_Screen: A polecanie Air zamiast Pro to już w ogóle parodia. Widziałeś choćby ekran w Macbooku Air? Różnicy w touchpadzie zaznałeś? Nie? to po co wypisujesz bzdury?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@smutny_przerebel:
Gościu, jaka jakość? Od przepłaconego 6 razy netbooka oczekiwałbym prasowania koszul i robienia loda z połykiem, a nie r--------------j się klawiatury od nowości.
  • Odpowiedz