Wpis z mikrobloga

@rolnik_wykopowy no pewnie nie ogarnął bidula 115KM (zgaduję) w FWD. Zawsze jest kilku takich gamoni z każdego rocznika, którzy coś #!$%@?ą, ze skutkami w pełnym spektrum.

Droga w tym miejscu jest jak stół, ale jest tam lekki łuk i pasy. Na zdjęciach z wypadku widać padający śnieg.

Jakby żył, to mogły rozstrząsać I opowiedzieć, co poszło nie tak i wyciągać wnioski. Reszta niech jeździ w tym miejscu przepisowe 90 na dobrym
  • Odpowiedz
@Luck5: @rolnik_wykopowy: Ale przecież tamten zakręt często zbiera "żniwo". Pamiętam jak jeszcze tam była jednopasmówka, to droga była tam fatalnie wyprofilowana i dosłownie co chwilę ktoś lądował na poboczu, drzewie, albo ogrodzeniu kościoła (tak kojarzę, że kilka śmiertelnych też tam było, ale źródeł żadnych nie będę miał, bo to było z 15-20 lat temu, jak byłem małym szczylem). Teraz zrobili tam dwupasmówkę, to wyprofilowanie poprawili, ale zaś debile
  • Odpowiedz
@gumiorek: W sumie ten łuk też nie jest idelnie wyprofilowany, bo jak na moje, to powinien być bardziej pochylony do wewnętrznej, ale może tak zrobili, żeby wiejskich rajdowców trochę ograniczyć.
Pamiętam starą drogę. Nic dziwnego, że się rozbijali, jak była łata na łacie i garby. Przecież nawet były przypadki połamanych kół, albo urwanego zawieszenia, bo drogowcom załatanie dziury głębokiej na 20cm zajmowało i pół roku czasem. Ehhh, kiedyś to było
  • Odpowiedz
@rolnik_wykopowy: Dlatego napisałem, że poprawili, a nie naprawili ( ͡° ͜ʖ ͡°) Rzeczywiście, idealnie nie jest, ale na pewno lepiej niż było. Z tym że, jak pisałem, zrobienie dwupasmówki sprawiło, że rajdowcy mają dodatkową motywację do rajdowania niestety...
  • Odpowiedz
@analnejumanji:

Wyrywaliśmy drzwi żeby wyciągnąć dziewczynę z auta. Młodziutka była. Chłopaki z pogotowia byli szybko. Śmigłowiec też. Nie wiem czy kierowcą żyje ale to byłby cud. Po naciśnięciu na rękę pokazywały się sine odciski. Ale zostawiliśmy to fachowcom. Z tyłu były zabawki ... miś... wpadłem w amok i grzebałemm z tyłu przez tylne drzwi ale na szczęście chyba nie było dziecka. No chyba że pod przednimi fotelami. Wszystko sprasowanie jak
  • Odpowiedz