Wpis z mikrobloga

@policjantpeel: Czekoladowy jest zbyt nietrwały jak na taki typ produktu. A co do trwałości, to tak naprawdę data jest dłuższa niż ta deklarowana, o ile się przechowuje w lodówce. Nie każdy jednak czyta instrukcje, stąd zapadła decyzja, aby oznaczać to z tak krótkim terminem przydatności. Uwierz mi, że niektórzy potrafili zostawiać otwarte sosy np. na tarasie w lecie i pisali z pretensjami, że zepsuły się po tygodniu.
  • Odpowiedz
@KFD_pl: ok, ale wciąż chętniej kupowałbym np. masło orzechowe 500g albo taki sos 300-400g, nawet za proporcjonalnie trochę wyższą cenę, pomyślcie o tym jeżeli kosztowo ma to dla was sens
  • Odpowiedz
@policjantpeel: Obecnie są raczej poważniejsze tematy. Wiele osób chyba nie zdaje sobie sprawy, że najbliższe tygodnie czy miesiące, mogą oznaczać upadek wielu firm, nawet z naszej branży. Sam kurs euro, który jest już kosmiczny, przy ostatnim zakupie oznaczał niemal 200 tys. różnicy w cenie surowców, niż jeszcze 2 tyg. wcześniej. Trudno przewidzieć jak się to wszystko potoczy, ale dotyka to chyba każdej branży.
  • Odpowiedz
@epic_25: Tego nie miałem na myśli, ale sytuacja może mocno pokrzyżować obecną politykę cenową. Naprawdę trudno przewidzieć co się stanie. Oprócz kursów walut są wysokie koszty transportu i duże utrudnienia tego transportu, zwłaszcza że np. całe białko bierzemy z zachodu a nie z Polski.
  • Odpowiedz
@KFD_pl: dzięki za cynk trzeba zamawiać zatem po starych cenach to co długo trzyma ważność, 5% wzrostu cen na surowcach (bo o tyle wzrosło euro do złotego) na pewno wymusi podwyżki
  • Odpowiedz