Wpis z mikrobloga

Czytam o tym wirusie i zaczynam się zastanawiać czy dożyję przyszłego roku czy mnie to choróbsko skasuje. Mam nadzieję, że czarne scenariusze nie będą jednak takie czarne. Ciężko się przyzwyczaić do myśli o rzeczywistości rodem z Koontza czy Kinga. Nasz naród i tak genetycznie jest przystosowany do ciężkich czasów a kombinatorkę mamy we krwi ale wolałabym sobie nie przypominać czasów komuny w działaniu.
#gownowpis #czarnemysli
  • 12
@Gandern luzik, po całym dniu czytania o koronie zaczęłam się zastanawiać, bo każdy będzie miał jakieś zejście, czy ta choroba będzie moim ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@poganka: ja słyszałem plotki pewnie nie prawdziwe że alkohol zabija wirusa także nie ma co wystarczy siedzieć w domu i się uraczyć wysokoprocentowym chyba że jak ja musisz jutro lecieć pracować na bogatszych od siebie wtedy przypał
@Gandern mam o tyle dobrze, że mogę w domu pracować albo wcale. Ale niebieski musi już jechać, nie może zostać. Ja czytałam, nie wiem czy to nie był fake, że się tak odkażali alko gdzieś, w Iranie chyba, że zeszli xd
Nie piję i nie pizgam się niczym innym.
@poganka: to akurat prawda prawie 30 osób zatruło się metanolem i zeszło ale w Iranie inna sprawa są słuchy że tam ponad pół miliona zarażonych a nie tyle co oficjalnie 14k gdzieś nawet na satelitach znaleźli zdjęcia masowych mogił z Iranu
@poganka: w tej kwestii nie ma co się nimi sugerować mimo że Polska to zasrana dziura to jednak względem Iranu jesteśmy lepiej rozwinięci choćby medycznie i podjęliśmy szybciej odpowiednie kroki jak choćby zamknięcie granic imo najlepiej by było wysłać wszystkich na 2 tyg kwarantanny wypuścić wojsko i psy na ulice i tym co wyjdą walić takie kary że się nie pozbierają ale nie ma co ukrywać taka wizja jest nie realna
Nie no, ja nie w tym kontekście to napisałam! Tak ogólnie mi chodziło, że zewsząd tylko takie fatalne, dołujące, info i mogliby coś pozytywnego zapodać dla odmiany trochę :P