Wpis z mikrobloga

#koronawirus #pandemia #epidemia #polska #zywnosc
Cześć, chciałbym przekazać wam jak wygląda sytuacja w firmie produkującej żywność w której pracuje.

1. Sieci handlowe i sklepy zwiększyły prognozy zakupowe do ilości takich jak przed zapasami na święta. Przeważnie luty i marzec są "cienkimi" miesiącami. W tym roku wygląda to na wzrost w wysokości 20-30%
2. W firmie zostały podwyższone standardy higieniczne: praca na produkcji w maskach / rękawiczkach obowiązkowo przez cały czas, zwiększona ilość punktów dezynfekcyjnych, zwiększony reżim higieniczny transportów, ograniczenia w kontaktach z kierowcami przy dostawach (praca przez szybę oddzielającą). Na wejściu do pracy i na halę produkcyjną kontrola temperatury ciała (nie było przypadku podwyższonej temperatury).
3. Osoby które wyrażają taką wolę pracują z domu (oprócz osób które muszą zostać na miejscu w celu zapewnienia ciągłości produkcji)
4. Zostały wydane zalecenia higieniczne, pracownicy zostali poinformowani o postępowaniu w przypadku zauważenia niepokojących objawów, są wywieszone plakaty informacyjne, odbyły się spotkania informacyjne.
5. Dostawy surowców nie są zagrożone do końca kwietnia, ceny surowców nie poszły w górę
6. W związku ze zwiększonymi zapotrzebowaniami została wprowadzona dodatkowa zmiana produkcyjna.

Na razie nie widać żadnego zagrożenia które spowodowało by przerwanie łańcucha dostaw lub zatrzymania produkcji.
Nastroje są na granicy, szczególnie wśród pracowników biurowych, ale dajemy radę!
  • 3
  • Odpowiedz
  • 6
@asdasdce2w: Na razie nie ma zagrożenia, zapasy na naszym magazynie są na około miesiąc. Dostawy przychodzą bez opóźnień. Największym ryzykiem w tej chwili są kierowcy którzy pobierają i oddają dokumenty transportowe. Dział spedycji jest objęty specjalnymi środkami
  • Odpowiedz