Wpis z mikrobloga

@PJakPrzegryw: Tak, ja aż byłem w szoku, tak jak osobiscie nie cierpie tych pisowskich pysków, jak obecny MZ spokojnie i rzeczowo się wypowiada na tych konferencjach - chłop na plus, mimo haniebnych barw partyjnych odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu moim zdaniem
  • Odpowiedz
@DonCruzo: kolejny wpis z cyklu nie jestem za "PiS, ale" więc prawilnie przypominam mój komentarz z innego wątku:
wcale mi go nie szkoda. To on nie chciał dać 6,8% PKB kiedy rezydenci chcieli przeorganizować służbę zdrowia. Teraz zdał sobie sprawę w jakiej jest dupie. Cytując klasyka niech ginie
  • Odpowiedz
@DonCruzo: te jego poczynania mają bezpośredni wpływ na to co jest teraz i przez co będzie w Polsce masakra. Możesz robić screeny. Jakbyś chciał merytorycznie podyskutować to możesz napisać konkretnie które działania, chętnie wejdę w polemikę
  • Odpowiedz
@PJakPrzegryw To, że nie interesowaleś się tematem nie znaczy że twoje domniemanie wspaniałości są prawdziwe. To oportunista, politykier. Podkrążone oczy ma 24h/7 każdy student medycyny na wiecznym jet lagu, a podkrążone i puste w środku każdy młody lekarz. Podniecanie się pracowitością... Organizacja służby zdrowia to nie są działania ad hoc, a przewidywanie wyzwań i długoterminowa polityka. Typ wyruchał rezydentów i nie przeznaczył 6,8% PKB na SZ zalecane przez WHO Nie ośmieszaj
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@DonCruzo: Ale za co szabujesz? Za gadanie? Prawie nie robimy testów. Jakieś dziwne kontrole, które nie wiadomo co mają udowodnić. Nie od dziś wiadomo, że nie każdy zarażony gorączkuje. Wykrywamy głównie przypadki już w stanie ciężkim. Brakuje środków ochrony, bo kiedy trzeba było robić zapasy to wysyłaliśmy wszystko do Chin.
  • Odpowiedz