Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 94
I teraz niech się wszyscy miastowi śmieją z wieśniaków albo tych co mieszkają na totalnym zadupiu. Niech dalej wytykają palcami mieszkańców dziczy. Ale tylko mieszkańcy dziczy i zadupia przeżyją ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#koronawirus #2019ncov
  • 38
  • Odpowiedz
@kupczyk: jest takie jedno zadupie pod Poznaniem, do którego chciałem uciekać w razie rzeczywistych problemów 'bo tam nigdy nie dojdzie koronawirus'. No i wczoraj dostałem info nieoficjalnym kanałem, że mają pierwszy przypadek. Nigdzie nie jest bezpiecznie
  • Odpowiedz
@LewCyzud: Nie wiem czy wiesz ale można mieszkać w mieście a być wieśniakiem.

W brew pozorom napiętnowani na swoj sposób przez miastowych "wieśniacy" mają więcej oleju w głowie, niż miastowi, taki typowy pędzel z dużego miasta któremu wszystko mama da #!$%@? wie o życiu, 60% młodej generacji ludzi w wieku szkolnym itp, nie umiałoby gwozdzia poprawnie przybić, już nie wspomnę o rąbaniu drzewa, albo by ro robili kilka godzin albo
  • Odpowiedz
nie umiałoby gwozdzia poprawnie przybić, już nie wspomnę o rąbaniu drzewa, albo by ro robili kilka godzin albo by sobie łapy poucinali.

@Drake1: albo zlecili to komuś za ułamek swojej stawki godzinowej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Drake1: ciezko doswiadczone zyciem wiesniaki od wbijania gwozdzi i rabania drzewa XD. Wez czlowieku zejdz na ziemie, juz widze granice wyznaczona czdrwonym markerem na mapie ;ponizej tej lini-facet umie wbic gwozdzia, powyzej tej lini -facet nie umie wbic gwizdzia.
  • Odpowiedz
@Drake1: to niezłe masz urojenia, przybicie gwoździa takie trudne xD a nawet jak jakimś cudem ktoś nie będzie umiał to znajdzie tutorial na youtubie XD

miałem do czynienia z ludźmi ze wsi i mało rzeczy cieszy mnie w życiu jak to że sie tam nie urodziłem bo pewnie byłbym taki sam jak oni. alkoholizm, kult głupoty (hrum co ty #!$%@? książke czytasz, życie cie lepiej nauczy). przeciętny wieśniak to ubrany
  • Odpowiedz
@Deska_o0: ty chyba nie wiesz jakie to są koszty xd chyba, że rozmawiam z panem prezesem, ale nawet ludzie bogaci nie wydają szmalu na takie bzdury, tylko robią elektrykę.
  • Odpowiedz
@savanna: no masz rację nie wydam kasy na bzdury jak rąbanie drewna tylko kupiłbym porąbane ¯\_(ツ)_/¯

ludzie bogaci nie wydają szmalu na takie bzdury, tylko robią elektrykę.

@savanna: w sensie że kominek elektryczny? kompletnie bez sensu, już wolałbym w nim nie palić
  • Odpowiedz
@Drake1: ja #!$%@?, #!$%@? jak mój teściu. Co do niego przyjadę to zawsze ma jakiś problem z telefonem, komputerem, internetem, telewizorem czy czymkolwiek i zawsze rozwiązaniem jest odklikanie jakiejś opcji którą #!$%@? wie po co włączył/wyłączył, ale jak mu pomagam przy czymkolwiek to zawsze musi #!$%@?ć "ooooo, ty to byś worków z pszenicą nie umiał wiązać" albo "oooo, ty to byś se sam tranzystora w radiu nie przylutował". No #!$%@?
  • Odpowiedz
@Deska_o0: nie kominek, tylko ogrzewanie elektryczne, najlepiej z instalacją fotowoltaiczną. Ewentualnie gaz, ale to też w Polsce na wsiach rzadko jest przyłącze i trzeba napełniać zbiornik.

• Odpowiedz
@savanna: mam dom i wiem jakie są koszty utrzymania go, co prawda nie mam 0.5ha trawy do cięcia co tydzień, ale i reszta to mocne naciąganie faktów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
nigdy też nie pomyślałem żeby zaproponować 50pln/godzina a do tego obiad za przerzucenie węgla xD w zeszłym roku nie miałem jak rodzicom tego ogarnąć bo nie mogłem być u nich często i wyszło mnie całe
  • Odpowiedz
@kupczyk: Wieś wsi nie równa. Zawsze się dziwię jak ludzie narzekają na wieś ale to może dlatego, że moja jest "cywilizowana" i blisko miast. 20 km do Krakowa, 10 km do małego miasta. Na wsi już prawie nikt nie prowadzi gospodarstwa. Starsze osoby mają jedynie kury. Kiedyś znałem wszystkich sąsiadów, teraz już wiele nie znam bo podprowadzali się z Krakowa bo mają tu spokój a nadal max 30 min do
  • Odpowiedz
@kupczyk: Niestety, wg prognoz przy konkretnej epidemii w małych miejscowościach % zarażonych będzie znacznie wyższy niż w aglomeracjach. Także żyłeś jak wieśniak i zdechniesz jak wieśniak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz