Wpis z mikrobloga

Co myślicie o pomyśle turystycznego wyjazdu do Syrii nad syryjskie wybrzeże (Latakia Tartus)? z tego co wiem tam nie ma i nie było działań wojennych bomby nie wybuchały, infrastruktura jest taka jak sprzed wojny nietknięta. Co myślicie o tym, żeby pojechać tam turystycznie i powydawać pieniądze?
#syria
  • 15
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Unifokalizacja: 10 lat temu byłem w Indiach.
Na lotnisku przywitały mnie karabiny maszynowe za workami z piaskiem.
W pociągu żołnierze z ak47.
Jak widok broni i opcja że kuli jest wszystko jedno w kogo trafi to leć.
Będzie co wspominać
  • Odpowiedz
@Unifokalizacja: Zasilenie tego umęczonego kraju w taki sposób ma oczywiście sens, aczkolwiek osobiście większy potencjał turystyczny widzę w ruinach Aleppo, Wschodniej Guty, Palmirach czy Deir el Zorr niż w okolicznych plażach Latakii
  • Odpowiedz
z tego co wiem tam nie ma i nie było działań wojennych bomby nie wybuchały

@Unifokalizacja: co nie wydaje mi się prawdą. W różnych miejscach Syrii dochodzi/dochodziło co jakiś czas do nalotów czy to Izraelskich czy to Tureckich a czasami wręcz wybuchają samochody pułapki. Teraz po zawieszeniu broni może być spokojniej.
  • Odpowiedz
@Fretja: Nawet dwa dni temu.

Drones target "Hmeimim". And air defenses in the countryside of Latakia confront them....

To akurat prowincja Latakia ale też nad morzem. Teraz faktycznie może być spokojniej bo zawieszenie broni jako tako działa - Turcja go przestrzega.
  • Odpowiedz
@123456123: wiem, że piszesz półżatrtem, ale serio wziąłbym kilka osób z tagu. Razem raźniej. Lot z Okęcia do Bejrutu ok 600zł w jedną stronę potem jakiś autobus na wybrzeże Syrii i cyk jesteśmy. Tańczylibyśmy do tej muzyki jak Borat.
Unifokalizacja - @123456123: wiem, że piszesz półżatrtem, ale serio wziąłbym kilka os...
  • Odpowiedz
To akurat prowincja Latakia ale też nad morzem

@ediz4: Z calej Syrii to akurat ta okolica jest zdecydowanie najbardziej bezpieczna - zwłaszcza że tam są normalne kurorty dla rządzącej elity + rosyjskie bazy. Nie bez powodu podczas zeszłej wizyty Putin tam spotkał się z Assadem, bo przez Damaszek szedł front.
  • Odpowiedz