Wpis z mikrobloga

Polecicie jakąś drukarnię online która się jeszcze nie popsuła, bo nie jestem już na bieżąco? Proste wizytówki + lakier na całość? Chroma odpada, #!$%@? cały nakład...

kojarze viperprint, i caffeprint, są ok?

@sorasill @xandra pomożecie?

#drukarnia #druk #grafika
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sorasill: Niby są OK, w CP mają akurat to czego potrzebuję jeśli chodzi o jeden produkt ale trzy ostatnie zamówienia przyszły po czasie. Grubo po czasie. Jeszcze pół biedy gdyby nie mydlili oczu, że "jutro wysyłają".
  • Odpowiedz
@Bartholomew: a nie wiem, nie dostaje skarg w sumie że coś jest nie na czas, z drugiej strony jak się u nich robi na dobry hajs to mają jeszcze dodatkowo -30% od tego co na www. Odsyłam tam z drobnicą via wizytówki, teczki, ulotki, papiery. Bo na tym ani nie zarobie, ani w sumie nie chce mi się #!$%@?ć z drobnicą.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@czemujojetaka: tak, chodzi po zwykle albo jakiś podstawowy zabezpieczający (bo chroma nic nie dała w standardzie i się wszystko odbiło...), albo matowy albo soft touch, na pewno nie błysk
  • Odpowiedz
@Kien: to przeciez zwykle wizytowki albo foliowane w macie zrobisz w kazdej drukarni praktycznie, nawet stacjonarnie. mozesz podejsc ladnie o probke poprosic - tak to przynajmniej u mnie dziala.

bo chroma nic nie dała w standardzie - co masz na mysli? jak zaznaczyles zwykla krede to w gratisie nie dadza Ci przeciez zadnego zabezpieczenia/uszlachetnienia

i się wszystko odbiło - jak odbilo? pokaz fotke. reklamacje skladales?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@czemujojetaka: stacjonarnie nie ma za bardzo nic fajnego a dodatkowo to na różne biura po całej polsce idzie więc internetowe drukarnie za free powysyłają. Tego nie potrzebuję dla siebie tylko pomagam klientowi który chce oczywiście jak najtaniej ale żeby jakość była przyzwoita. Reklamował, przyjęli reklamację.

Odbiło, w sensie są ślady delikatne koloru awersu na rewersie, przy pocieraniu palcem się rozmazują, dodatkowo widać jakieś ślady maszyn, na brzegach jest różowy ślad.
  • Odpowiedz
@Kien: Pierwsze słyszę ze lakier dyspersyjny jest na wizytówkach, najczęściej się z tym spotykam na teczkach. Jak coś ja pracuje w drukarni, mozesz pisać priv. Jak zamówisz np. 5 x 100 szt (różne wzory) to policzę Cię za 500 szt a nie za 5 x 100szt ale za wysyłkę niestety muszę policzyć x5 jak chcesz w różne miejsca.
  • Odpowiedz
@Kien: Caffe najładniej drukuje z drukarni online, ale tak jak tu zostało wspomniane bardzo często mają obsuwy. Viper jest spoko, ale z tego co kojarzę dosyć drogi. Chroma to wiadomo.
  • Odpowiedz