Aktywne Wpisy
ignis84 +357
Nigdy nie zadawałam pytania "dlaczego mnie, to spotyka, w sensie tak ciężka choroba" Nie żebym chciała żeby dotknęła kogoś innego, nikomu tego nie życzę, nawet największym zwyrodnialcom. Dlaczego? Ponieważ, chyba nie jestem takim człowiekiem, zawsze staram się dostrzegać szerszą perspektywę i wiem, że ludzie żyją w jakiś sposób, bo chyba nie znają innego. Jeśli ktoś doświadczył od dziecka wiele przemocy, to jak miał wyrosnąć na dobrego człowieka?
Znał tylko siłę i ból,
Znał tylko siłę i ból,
Kadet20 +18
K#rwa, człowiek poszedł dziś na zakupy do galerii handlowej i z ręką na sercu mówię. Widzisz gościa z wielkim napisem na kurtce Calvin Klein albo jakąś kobitkę z torebką Louis Vuitton to na 99% Ukrainiec/ka xD Możecie mi cisnąć że uj mnie to obchodzi i że zazdrosny jestem bo kasę mają. Tak k#rwa, jestem zazdrosny bo są dziani a ja we własnym kraju czuję się jak ten dziad przy nich. Tak, mam
Najgorsi są zawodowi "inżynierowie dźwięku" (specjalnie nie używam słowa realizatorzy dźwięku bo to obraza). Ci to w ogóle czasem wszystkie rozumy pozjadali, a kręcą jakiś guwno rock, polski popik albo inny paździerz.
Z moich osobistych doświadczeń 3 najważniejsze efekty, które decydują czasami o finalnym brzmienie, atrakcyjności sonicznej utworu to:
+ Pogłosy (Moje top: RV7000mk2, Valhalla Room, Valhalla Vintage, Emulacje od Softube)
+ Deleye (nie mam ulubionych, ale nowe efekty Arturii gniotą jajka - FX Collection to się nazywa i aktualnie jest w promo)
+ Filtry - różne, nie tylko analogowe LPH, ale SVF, Ladder z Mooga, Comb (tutaj to w ogóle potrafi się zadziać magia) Przykłady to emulacje filtrów od Universal Audio (Moog Ladder właśnie), z tańszych to Audio Damage Filterstation 2 (aktualnie w promo na PB za 19 usd) oraz filtry z syntezatorów SEM (Jest jako emulacja od Arturii) i filtry wbudowane w MassiveX
Wszelka koloryzacja, saturacja, jest fajna i sam używam. Jednak potrafi zniszczyć klarowność, kwadratyzuje brzmienie jeśli nie jest użyta poprawnie.
:) https://www.pluginboutique.com/product/2-Effects/19-Filter/5645-Filterstation2
#produkcjamuzyki #armiarytmow
Kupuję Akai MPC One jak dojdzie do Europy, nigdy nie miałem styczności z muzyką, więc nie wiem jakiej mocy słuchawki mam wybrać.
Dokładnie chodzi o to, czy Beyerdynamic DT990PRO 250ohm będą działać na przednim wejściu słuchawkowym jack 3.5mm, czy nie będą za ciche.
Co do słuchawek to AKAI nie podaje impedancji wyjścia, domyślam się iż będzie w stanie napędzić te słuchawki. Ale ręki sobie nie dam uciąć.
Mam DT770 w wersji 80 ohm i bardzo sobie je chwale bo grają fajnie z ipadem, rolandami, korgami, samplerami nawet starczymi no
@RitmoXL: co przez to rozumiesz? Albo inaczej, czego słuchasz bo jestem ciekaw jak brzmi muzyka bez kompresorów?
1. Pogłosy, deleye budują przestrzeń, sceną, zautomatyzowane i odpowiednia "zaaranżowane" czyli wstawione na odpowiednie kanały, busy, czy subbasy potrafią zdziałać magię.
2. Nie każdy track musi być poddawany kompresji. Kompresja służy kontroli, w pierwszej kolejności działałbym z gain, a dopiero potem brał się za okiełznanie z użyciem procesorów dynamiki.
3. Wiele zależy od gatunku, im mocniejsza jest rzecz tym więcej pewnie będzie tej kompresji. Ale nie trzeba z nią przesadzać.
https://clyp.it/qqwiodhv
Tutaj chodzi o to, że dla kompozytorów/producentów co innego może być ważne, niż dla gości co miksują,nagrywają muzykę.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
pozdr z fartem
Kocham to zdanie. 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ Pozdro!