Aktywne Wpisy
mirko_anonim +14
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Piszę najpierw tutaj, w poniedziałek lecę rozmawiać z papugą ale chcę poznać opinie osób, które może przerabiały temat.
Posiadam psa z lękiem separacyjnym (3 letni). Pies niestety jest zwierzakiem "covidowym" tj. wychowywany od szczeniaka z osobą pracującą zdalnie (do teraz), który przez to nie był przyzwyczajony do długich rozstań z człowiekiem. Trenowaliśmy wyjścia symulowane na 10/15/30/60+ minut w formie treningu ale nie odwzoruje to normalnego wyjścia na 8h do
Piszę najpierw tutaj, w poniedziałek lecę rozmawiać z papugą ale chcę poznać opinie osób, które może przerabiały temat.
Posiadam psa z lękiem separacyjnym (3 letni). Pies niestety jest zwierzakiem "covidowym" tj. wychowywany od szczeniaka z osobą pracującą zdalnie (do teraz), który przez to nie był przyzwyczajony do długich rozstań z człowiekiem. Trenowaliśmy wyjścia symulowane na 10/15/30/60+ minut w formie treningu ale nie odwzoruje to normalnego wyjścia na 8h do
Doszedłem do ściany w życiu i nie wiem co dalej. Szukam pomysłów. Mam prawie 26 lat i właśnie wróciłem z miasta TOP 5 mieszkać do mamy. Ostatni rok spędziłem w Gdańsku gdzie przeprowadziłem się za pracą. Ze względu na rosnące koszty wróciłem do mojej mamy mieszkać za darmo w mieście 200k ludzi. Zarabiam 5 000 netto. Nie mam dziewczyny, nie dostałem mieszkania od rodziców, jedyny plus to taki, że mogę pracować zdalnie
@Yokaii
@Akumulat
Uaim był na siebie wściekły, nie dał tego po sobie poznać po usłyszeniu wyniku ale w środku kipiał gratulując Jettowi pierwszego miejsca. Przynajmniej nieźle mu poszło z mieczem ale we wszystkim innym zawiódł. Mógł obwinić o porażkę ten bezsensowny trening wcześniej ale w środku wiedział, że to nieprawda. Z drugiej strony krążyły plotki, że Rada chce mianować jak najwięcej nowych mistrzów a testy były tylko formalnością żeby mieć co wpisać do Excela. Usiadł na pierwszej napotkanej ławce i spróbował medytacji. Utrudniały to setki myśli kłębiące się w głowie więc próbował skupić się na tylko jednej i w ten sposób schować wszystkie inne. Nagle rozpatrując tę myśl zdał sobie sprawę z prostego faktu - nie był gotowy na zostanie mistrzem. Ze zdziwieniem stwierdził, że ta myśl przyniosła mu pokój. Nie wiedzieć kiedy wstał i zaczął iść przez korytarze Akademii bez celu rozważając swoje odkrycie. Po kilkunastu minutach odkrył, że stoi przed drzwiami gabinetu Mistrza Archila, nie wiedział czy trafił tu przez przypadek czy Moc poprowadziła jego kroki ale podjął decyzję i otworzył drzwi do pokoju.
Mistrz Archil siedział przy biurku i wpatrywał się w monitor.
-Rzeczywiście jakaś taka niebieska-wymamrotał do siebie, podniósł wzrok na młodego padawana stojącego niepewnie w drzwiach i przybrał pytający wyraz twarzy.
-Mistrzu -zaczął Uaim- Niezależnie od wyników testów stwierdziłem, że nie jestem gotowy na podniesienie do rangi mistrza. Nie chcę jednak spędzić w Akademii reszty swoich dni. Proszę więc o twoje Mocosławieństwo na zostanie padawanem Mistrza Aqumulusa Colla, który ma do nas wkrótce przybyć. Chciałbym poza zajęciami w Akademii szkolić się pod jego okiem a w przypadku gdyby Mistrz Aqumulus został wysłany na misję mógłbym mu towarzyszyć.
Uaim wciągną gwałtownie powietrze, ponieważ wszystko to wypowiedział na jednym wdechu, i spojrzał na Mistrza Archila z nadzieją w oczach.
#lacunafabularniestarwars #lacunafabularnieczarnolisto
Mistrz Izaelo Archil
Spojrzał na padawana, z lekkim rozbawieniem.
- Czemu wszyscy tak boją się Mistrzów? - pomyślał i zwrócił się do stojącego przed nim padawana.
- Rozumiem. Myślę, że Mistrz Coll nie powinien mieć nic przeciwko temu. Może w końcu nauczy się brać odpowiedzialność za swoje czyny. Większą niewiadomą pozostaje Rada, od której wszystko zależy. Jak tak chcesz, to zwrócę się do nich, bo doskonale rozumiem,
Mistrz Zaarbald
Witajcie moi drodzy
Powiem krótko i bez owijania. Jak dla mnie to jest świetny pomysl. Powinniśmy mieć więcej takich osób współpracujących ze soba.
Pozdrawiam
Mistrz Izaelo Archil
- No i świetnie - powiedział, gdy zobaczył odpowiedź Mistrza Zaarbalda - Jak ich znam, to reszta powinna mieć podobne zdanie.
Następnie zwrócił się wprost do czekającego padawana.
- Jak tylko Mistrz Coll się zjawi na Yavinie, staw się u niego. I nie próbuj go nawet słuchać, jak każe ci odejść. Przekaż mu również, by stawił się u mnie razem z tobą. A na razie, jesteś wolny.
Mistrz Aqumulus Coll
Mistrz Aqumulus w skupieniu obserwował trening padawanów. Od przybycia na Yavin minęło pare dni. Zdąrzył się już przyzwyczaić do zmian jakie tutaj zaszły. Jedną z największych, będzie to, że otrzyma pod swoją opiekę padawana. Uiam, tak miał na imię ten młodzieniec. Coll obserwował jego trening, a on jakby czując presję dawał z siebie wszystko.
Po zakończeniu ćwiczeń przechadzali się po korytarzach Akademii.