Wpis z mikrobloga

@YgoR: Mazurek to dobry dziennikarz polityczny. Wszystkich ciśnie tak samo. Trzeba pamiętać, że politycy to specyficzni rozmówcy. Nie można z nimi rozmawiać jak z ciocią na imieninach.
  • Odpowiedz
@alphabeta: Jaka jest różnica między dziennikarzem a dziennikarzem politycznym? Jeśli taka sama jak między krzesłem a krzesłem elektrycznym, to zgoda - Mazurek musi być świetnym dziennikarzem politycznym.
Rzucanie pytań z tezą, sugerowanie że posłowie Konfederacji są chorzy psychicznie, przerywanie co pół sekundy i niepoprawnie przetaczanie cytatów to jest dno, a nie dziennikarstwo.
  • Odpowiedz
@YgoR: Dziennikarz polityczny zajmuje się przede wszystkim polityką. Takie rozróżnienie jest dla Ciebie jasne? Do tego nie jest to agitacja czy inna publicystyka. Znacznie bardziej wolę Mazurka niż potakiwanie Karnowskich, Lewickiej czy innego Roli.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 23
@alphabeta: zabawne że za każdym razem jak widzę kogoś krytykującego Mazurka pod wywiadem, to jest to sympatyk strony w nim przesłuchiwanej
  • Odpowiedz
  • 5
@kamisiek: dla mnie takie wybiórcze krytykowanie się nazywa hipokryzja ewentualnie plemienność, ale co ja tam wiem ¯\_(ツ)_/¯ pomijam sytuacje gdzie jednego dnia dziennikarz/medium X jest be a drugiego nagle jest super, tylko przez to kto jest przedmiotem krytyki - bo to też nagminne
  • Odpowiedz
  • 1
@Nahcep: nie zgodzę się, i mam dowód anegdotyczny xd potwierdzający tezę, bo sam zacząłem go umiarkowane szkalować po jednej z jego rożmow z Millerem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Widać było jego wielką antypatie i nawet nie próbował zachowywać się jak dziennikarz. Gdy prywatne nic do rozmówcy nie ma to potrafi ładnie prowadzi rozmowe, gdy już coś ma to wychodzi na buraka.
  • Odpowiedz
@Nighthuntero: tak właściwie to jak to zmienia sens wypowiedzi? Bo ja w sumie w dalszym ciągu odbieram to jako arogancką wypowiedź, oderwaną od rzeczywistości. Pomijam, że gadka tej kobiety to ostra demagogia "kobiety, ofiary przemocy domowej, są wykluczone i nie mogą pojechać po pomoc, bo nie ma transportu publicznego" (xDDDD), ale co właściwie Sośnierz chciał przekazać, a zostało zmanipulowane? Opieram się na tych dwóch minutach
https://www.polsatnews.pl/wideo/niech-ludzie-kupuja-samochody-posel-konfederacji-radzi-jak-walczyc-z-wykluczeniem-komunikacyjnym_6765862/
Jak mam obejrzeć 10
  • Odpowiedz
@michal015:

– W moim województwie pomorskim, w 90 miejscowościach idzie się na przystanek godzinę. Są takie miejscowości, gdzie w ogóle nie dojeżdża transport publiczny. Ludzie są po prostu wykluczeni – mówi poseł Lewicy.

– Nie, ludzie po prostu kupują samochody – odpowiedział Dobromir Sośnierz.

Sośnierz w dyskusji mówi w jaki sposób obywatele radzą sobie z brakiem państwowego transportu publicznego i za chwilę dodaje, że jeśli ludzie będą mniej rabowani przez
  • Odpowiedz