Wpis z mikrobloga

#cebulowyeurorack #diy

Jest postęp. Dzisiaj załatwiłem szyny i przyszłe fronty do paneli modułów za całe 6,09zł + koszt LPG ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Na fronty wymyśliłem sobie fragmenty bocznej blachy ze starych obudów PC. Ciężko było dostać, bo wszędzie tylko czarne - ale są, jakiś serwis PC oddał za darmo kilka.
Za szyny do montażu paneli będą robić ceowniki 8x8x1mm. W środku mają 6mm, więc planowane podkładki kwadratowe M3 5,5mm będą pasowały idealne. Są sztywne i śmiesznie tanie, udało mi się z pomocą Mirków i Googla znaleźć hurtownię niedaleko.
Zamówiłem też łącznie 3 praktycznie gotowe układy do przerobienia i przełożenia w wymiar euroracka - 10s replay, delay i nagrywarkę sd/usb.
W przyszłym tygodni powinienem mieć już klawisze więc kupię płytę i będę skręcał. Jeszcze nie jestem pewien jak rozwiązać kwestię części skrzyni która po otwarciu będzie się znajdowała pod nadgarstkami, jeśli będziemy chcieli grać na klawiszach - muszę jakieś mocowanie wykombinować, by dało się ją rozkładać a jednocześnie same zawiasy nie wchodziły do środka ani nie blokowały na zewnątrz rozłożenie na płasko. Niby kilka cm, ale bez rozkładania będzie to niewygodne.
szczesliwa_patelnia - #cebulowyeurorack #diy

Jest postęp. Dzisiaj załatwiłem szyny...

źródło: comment_1582562027N9B6LYx5NeKYOf7y1UCthZ.jpg

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz