Wpis z mikrobloga

@Mescuda: czyli to nie wieś problemem jest tylko wygórowane żądania. Rzadko kogo stać na kawalerkę samemu.
W takim 3m we wrocławiu jeśli dobrze się ogarnia komputer (czyli wysyłanie maili XD) i chce się robić to można zatrudnić się na linii gdzie podstawa to 4,5k brutto, a jak weźmie się dwa dodatkowe dni to 4k na czysto wychodzi.
4 brygadówka i trzeba być zaangażowanym. Ale nawet na kawalerkę starczy.
  • Odpowiedz
@Kolsky wygórowane żądania - żyć osobno w klitce 25m2- 36 m2 w post-radzieckim bloku / albo jakimś klocku
hur dur każdy przecież zaczyna od pokoju
chyba nie wydaje ci się, że jednak Polska powinna być w takim stanie że normalnie pracując przez cały miesiąc człowieka powinno starczyć na skromną kawalerke + jedzenie ( już nie mówiąc o rozrywkach czy przyjemnościach)
ale zarabiać czysto 3k i wyrzucać 700 - 1000 zł na pokój?
  • Odpowiedz
@Mescuda: to Twoje życie. Gnij sobie na wsi, ale nie obwiniaj w takim razie wszystkiego dookoła.
Ja jak się z domu wyprowadziłem, to mieszkałem na pokoju z obcym typem. Jednoosobowy to było marzenie dla mnie XD I nie mówię, że masz mieszkać w dwuosobowym, tylko że ludzie żyją i sobie radzą.
Możesz pomstować na sytuację, ale im bardziej będziesz na to #!$%@?ł, to i tak na nic to nie wpłynie.
To
  • Odpowiedz
@Kolsky: będę obwiniał wszystko dookoła, bo mam takie prawo xD
widze jakiś ból dupy że ja mam ludzkie wymagania, a ty myślenie męczennika

Jednoosobowy to było marzenie dla mnie XD

to mieszkałem na pokoju z obcym typem.

już po twoim pierwszym komentarzu wiedziałem, że wleci a bo ja....
i póżniej zdziwienie że Janusze traktują innych jak hindusów z bangladeszu
Chyba tylko ostatnie zdanie napisałeś mądrze, też tak myślę
po co uciekać
  • Odpowiedz