Aktywne Wpisy

programista30k +1318
Maurelius +650
Krzysiu Pisowski bierze się za telewizję publiczną, oczywiście nie za 8 lat sączenia jadu i nienawiści przez Kurskiego, tylko za ostatnie pół roku XD
Bonus w komentarzu: komentarz Pisowskiego gdy w 2022 poproszono go o komentarz dot. sytuacji w pisowskiej TVP
#kanalzero #bekazpisu #bekazprawakow
Bonus w komentarzu: komentarz Pisowskiego gdy w 2022 poproszono go o komentarz dot. sytuacji w pisowskiej TVP
#kanalzero #bekazpisu #bekazprawakow
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Już mnie #!$%@? bierze, a nie mogę sobie z tym poradzić. Wygląda to mniej więcej tak:
Od około pół roku mniej więcej raz na dzień dostaję na pysk BSOD'a z
DPC_WATCHDOG_VIOLATION. WinDbg wskazuję na zmianęnvlddmkm, albounknown_module. Ostatnio dał jeszczentkrnlmp.exe. Sprawdzałem też przez WhoCrashed, który wskazuje na wszystkich minidumpachntoskrnl.exe. Przed każdym BSOD'em system zawiesza się na około 30 sekund i wtedy jest loteria - czasem zdarza się, że się odetnie i nic się nie stanie, albo #!$%@? sterowniki karty dźwiękowej (które po restarcie w menedżerze urządzeń z powrotem działają), ale częściej właśnie jest BSOD. Nie widzę żadnych powiązań między BSOD'ami - wylatują w randomowych momentach.Szukałem jakiegoś rozwiązania jeszcze na podstawie
FAILURE_BUCKET_ID, który był jakoZEROED_STACK_0x133,0x133_ISR_nvlddmkm!unknown_function, albo ostatnio też0x133_ISR_nt!KeAccumulateTicks, ale nic nie znalazłem.Mam paczkę 17 minidumpów i jednego MEMORY.dmp - Minidumpy tutaj: https://easyupload.io/6ykbza
Jeśli MEMORY.dmp się przyda, to też mogę gdzieś wrzucić.
Wczoraj jeszcze odpaliłem memtest - przeszedł 2 passy bez żadnych errorów.
Co do samego kompa:
- OS - Windows 10 64bit (nie OEM)
- Pecet ma jakoś 3,5 roku
- Wiek systemu to podejrzewam 2 lata - formatowałem kompa raz
- CPU - Intel Core i5-6600K, 3.5GHz, 6 MB
- GPU - Zotac GeForce GTX1070 AMP Edition 8GB GDDR5 (256 bit)
- Płyta główna - Gigabyte GA-Z170-GAMING K3
- Zasilacz - Thermaltake Smart SE 530W
- Stacjonarny ofc
Za pomoc może nie zrobię wszystkiego, ale jeśli ktoś chcę, to postaram się spełnić jedno życzenie na miarę możliwości, bo już mam dość ( ͡° ʖ̯ ͡°)
NO I Z GÓRY DZIĘKI ZA JAKĄKOLWIEK POMOC
#komputery #windows10 #serwispc #pc
i sprawdzil jej dzialanie ( ͡° ͜ʖ ͡°) daj znac czy cos podzialalo, jak nie to bedziemy dalej szukac
Sprawdzę czego mi tam brakuje przez SDI i zrobię ew. update firmware SSD. Sprawdzenie pewnie potrwa kilka dni jakby co. Już miałem tak, że coś tam poinstalowałem, tydzień bez bsoda
Do SSD nie znalazłem żadnego firmware update (Goodram IRDM Pro), a SDI pokazało, że jedyne co brakuje to "indexes". Reszta była jako nieprzeznaczona dla mojego pc