Wpis z mikrobloga

#kac #a-----l #pomocy

Czy jakiś mireczek/mirabelka ma jakieś rady na giga kaca?
Nie jestem w stanie wstać z łóżka/napić się wody/ zjeść czegokolwiek, bo od razu wymiotuje. Taki stan utrzymuje się cały dzień, w ogóle nie polepsza się z czasem. Dodam, że zawsze jest tak samo, nawet jeśli nie wypije jakoś dużo.

Wiadomo, że najlepszym rozwiązaniem byłoby nie picie, ale jak tu nie pić ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@roanuka: plucz usta i nie polykaj tylko do miski od razu, oszczedzisz torsji ( ͡° ͜ʖ ͡°) wez sobie cos cieplego jak herbata, cos slodkiego i zwykla wode i plucz usta co jakis czas.

Jak przejdzie to slone zarcie typu paluszki.
  • Odpowiedz
@roanuka: Mniej popijaj i nie jedz za dużo chleba czy pizzy albo innego higroskopijnego żarcia, bo przez to a-----l dłużej ci się utrzymuje w organizmie. Przygotuj sobie zawczasu wodę, delikatnie gazowaną najlepiej i nawet jeżeli będziesz zdychać z pragnienia to pij małymi łyczkami z przerwami po każdym łyku. Jeżeli zaczniesz sobie pobekiwać to znaczy że żołądek zaczyna powoli się przyzwyczajać i prawdopodobieństwo wymiotów się zmniejsza. Nie narażaj się na żaden
  • Odpowiedz
@roanuka: w trakcie picia pamiętaj o piciu płynów bezalkoholowych, ja staram się wypić 0,5l wody na 100ml wódy. Przed snem wypij szklankę wody, na kacu polecam izotoniki, węgiel aktywny, jeśli boli głowa to aspiryne lub inny preparat z kwasem acetylosalicylowym, tłuste śniadanie, soki owocowe lub warzywne i gorący prysznic. Polecam też leżeć w zimnie, bo mi osobiście pomaga na nudności.
Co do alkoholu, to zazwyczaj im ciemniejszy a-----l tym większy
  • Odpowiedz
@roanuka: nie jestem specjalistą ale jeżeli zygasz po zjedzeniu czegokolwiek to znaczy ze wypiłaś za dużo, rada to pic mniej albo się jeden dzień męczyć
  • Odpowiedz
@Blezio2: Niedobrze mi na samą myśl o innym jedzeniu niż sucharki, wiec jakiś plus. Od rana wymiotuje pustym żołądkiem wiem, że nie jest fajnie :c
Dziękuje za pomoc ()
  • Odpowiedz
@roanuka: Nie chce cie namawiać do picia czy coś, ale jak będziesz to robić regularnie to zwiększy ci się tolerancja i będzie ci łatwiej, ale z drugiej strony będziesz musiała więcej wypić żeby być FAJNA xD Ja kiedyś jak litra na 2 robiłem to zdychałem 2 dni, teraz 0.7 sam o----e a na drugi dzień na kaca Soplice truskawkową piję, nie polecam takiego stylu życia xD
  • Odpowiedz