Wpis z mikrobloga

Mam w aplikacji na Androida pole TextBox i przycisk "Zastosuj", który przy zdarzeniu TouchDown przesyła informację (po Bluetooth) o tym jaka zmienna będzie modyfikowana, a przy zdarzeniu TouchUp przesyłana jest wartość z pola TextBox. Pytanie teraz, jak sensownie rozwiązać odbieranie tych danych po stronie mikrokontrolera? Teraz mam po prostu postawione warunki w głównej pętli programu, że jeśli przyjdzie X to czeka 50 ms i ponownie sprawdza co przyszło na zmienną odbierającą dane Bluetooth i wpisuje tą wartość w zmienną, którą ma być zmodyfikowana. Mam świadomość, że to jest dosyć prymitywne i zawodne rozwiązanie, dlatego jestem ciekaw czy można to rozwiązać w jakiś lepszy - równie prosty sposób.
#elektronika #arduino #esp32 #robotyka
  • 3
po stronie mcu rozdziel/zparsuj i na podstawie nazwazmiennej zrób co trzeba z wartością

@ZamawiamyPizze: dokładnie właśnie nad czymś takim myślałem, by przesyłać obie informacje za jednym razem. Mógłbyś mnie jakoś nakierować na to rozdzielanie/parsowanie dwóch wartości oddzielonych przecinkiem? Bo przyznam szczerze, że nigdy takiego czegoś nie robiłem.