Aktywne Wpisy

Jestem_Tutaj +6
Uwaga REBUS bd trudne!
źródło: temp_file2818263168170213222
Pobierz
Leosiaa +1
Czy chcąc wyciszyć mieszkanie (już wyremontowane), #!$%@? każdej ściany wełną mineralną i zrobienie sufitu podwieszanego pozwoli mi spać spokojnie bez słuchania stukania kopyt sąsiada nad głową? Blok z pustaków i wszystko się niesie każdą możliwą drogą, dlatego podejrzewam, że sam sufit nie wystarczy. Dosłownie jak jest w domu to napieprza nogami co 5 sekund w podłogę, jakby kroki nabijał na apce:)) Pierwsze co wejdę do domu to słyszę stukanie aż do 1

Mam taki kod jak poniżej - to tak właściwie szkielet na potrzeby testów:
Sub wysylka()
Dim aplikacjaoutlooka As Object
Dim mail As Object
Set aplikacjaoutlooka = CreateObject("OUTLOOK.Application")
Set mail = aplikacja_outlooka.CreateItem(0)
With mail
.To = "abc" - tutaj na potrzeby testow wpisuje swoj adres
.SentOnBehalfOfName = "xyz" - tutaj wpisuje adres e-mail ktory ma być widoczny jako nadawaca
.Subject = "Jakis tam temat"
.Body = "To jest tresc wiadomosci"
.Send
End With
End Sub
Teraz napiszę w czym problem:
W korespondencji wewnętrznej musimy obowiązkowo posługiwać się podpisem cyfrowym. Z tego względu mam tę opcję domyśle włączoną. Natomiast jeśli zdarzy się sytuacja, że muszę napisać do klienta i chcę z pewnych względów odpisać z innego adresu e-mail niż osobisty (co odpowiada temu parametrowi SentOnBehalfOfName powyżej) to muszę ten podpis ręcznie odklikać w obszarze "Uprawnienia" podczas edycji wiadomości. Z podpisem niestety taka wiadomość nie wyjdzie bo Outlook wywali błąd, że certyfikat jest nieprawidłowy dla tego adresu.
I teraz pytanie. W jaki sposób mogę tę akcję wykonać z poziomu VBA? Wolałbym nie wyłączać podpisu w ustawieniach dla wszystkich wiadomości bo na 99% później zapomnę włączyć.
#vba
.PropertyAccessor.SetProperty "[http://schemas.microsoft.com/mapi/proptag/0x6E010003",](http://schemas.microsoft.com/mapi/proptag/0x6E010003",) 0źródło: comment_1581593769ZdEozVCaJGWdfEe4yYsdFc.jpg
PobierzPięknie dziękuję, działa!
Ten skrót mam już dawno dodany :)