Aktywne Wpisy
reroute +45
przed pandemia i wojna
pielegniarka 4-5k
nauczycielka 3-4k
programista 30k
po
pielegniarka 4-5k
nauczycielka 3-4k
programista 30k
po

Nowa_Zielonka_ +90
#chwalesie
Właśnie oddałem Pani Ukraince w mcDonalds we #wroclaw na rynku portfel, który zostawiła w łazience.
Różowa poszła siku, wraca i pyta mnie co zrobić jak sie znalazło portfel z dużą ilością gotówki. Mówię, że oddać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zaglądam do środka a tam wszystkie możliwe dokumenty, karty, cała masa gotówki, dolary w setkach, złotówki w setkach i kupa ukraińskie pieniążków.
Wyciągnąłem jakiś
Właśnie oddałem Pani Ukraince w mcDonalds we #wroclaw na rynku portfel, który zostawiła w łazience.
Różowa poszła siku, wraca i pyta mnie co zrobić jak sie znalazło portfel z dużą ilością gotówki. Mówię, że oddać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zaglądam do środka a tam wszystkie możliwe dokumenty, karty, cała masa gotówki, dolary w setkach, złotówki w setkach i kupa ukraińskie pieniążków.
Wyciągnąłem jakiś

Jestem ciekawy jak wyglądają Wasze taski na takim stanowisku. Jest okazja żeby wdrażać coś nowego czy bardziej utrzymanie istniejącego kodu?
Aktualnie studiuję infę niestacjonarnie i pracuję jako embedded dev (C + trochę pythona), jednak w przyszłości chciałbym czegoś takiego spróbować.
#pracait
Byłem tam na rozmowie kwalifikacyjnej i kiepsko ją wspominam. Dostałem pytania z C + z basha a na pytania co tam robią to usłyszałem, że w zasadzie jest to utrzymywanie stabilnego produktu
Właśnie utrzymania kodu wolałbym uniknąć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kowalzmetina: a co dokładnie byś chciał?
@kowalzmetina: marzenie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
a musi to być telecom? Specyficzna branża, nigdy nie pracowałem komercyjnie w niej ale wydaje mi się że nudna w opór XDD
Odnośnie tasków, to jest to zazwyczaj dodanie jakiejś funkcjonalności do wielkiej kobyły złożonej z milionów lini kodu.
W kołach naukowych na moim wydziale było mega dużo fajnych projektów.