Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 491
Jak widzę gdy ktoś używa określenia/mema "ok boomer'" to z automatu wiem, że mam doczynienie z mentalnym podczłowiekiem i kretynem.

Taka prawda.
  • 54
  • Odpowiedz
@jank0vski: ktoś na serio twierdzi że starsi mieli wszystko za darmo, a dzisiejsi młodzi mają trudniej? Przecież to nie jest prawda, zwłaszcza w dzisiejszej Polsce, bez bezrobocia i bez zamkniętych granic.
  • Odpowiedz
@Meitantiev: Dałbym dwa plusy, gdybym mógł. Przydałby się mem-odpowiedź na "ok, boomer" coś w stylu gówniarza siedzącego przez laptopem i bóldupiącego, bo ktoś starszy się z nim nie zgadza xD
  • Odpowiedz
@przeciwko78: Tak twierdzą bezmózgi, wychowane na amerykańskiej internetowej popkulturze i to właśnie oni używają tego terminu.

Trzeba być kompletnym historycznym analfabetą, żeby uważać, że pokolenia powojenne, głębokiego PRLu czy to, które wchodziło w dorosłość w latach 90. miało łatwiej od milenialsów.
  • Odpowiedz
@Meitantiev:
Ci z lewej mają skłonności do używania zaczerpniętych z zachodu zwrotów, które niby mają kończyć dyskusję. Albo takiego właśnie "ok boomer" albo pisanie o jakimś "whataboutismie" czy nawet "mansplainingu".
  • Odpowiedz
@Meitantiev: Nikt nie musi brać pod uwagę twojego zdania. Zwłaszcza młode pokolenie, które zamierza sobie urządzić świat po swojemu. Dlatego pyszczek w kubełek, boomerko, i przebolej jakoś to, że nie tylko młodzież może padać ofiarą dyskryminacji ze względu na wiek. ( )
  • Odpowiedz
@Meitantiev: z mentalnym szczylem. W większości przypadków z tego się wyrasta i wyrabia się w człowieku umiejętność prowadzenia dyskusji, chociaż w naszych wspaniałych czasach coraz częściej wszystko sprowadza się do emotikon i memów więc kto wie, może społeczeństwo faktycznie idiocieje.
  • Odpowiedz
@Meitantiev: kiedyś trafiłem na ten twój wpis i mi się spodobał. Ja, jako że wśród małolatów się nie obracam, to za często tego nie słyszę, ale ostatnio coraz częściej na to trafiam w sieci i za każdym razem mam wrażenie, że ktokolwiek używa tego zwrotu, jest po prostu upośledzony ;d A poniższy artykuł tylko dobitnie mnie w tym utwierdził. Choć pojawiła się teoria, że jest wymyślony, to tak czy siak,
  • Odpowiedz