Wpis z mikrobloga

@stekelenburg: @Destr0: Wy może nie, ale coraz więcej linków z nim ludzie wykopują na główną Wykopu.

@sklaffe: No i co z tego? Był też w UPR ale zdradził te ideały i poparł PiS bo chce zarobić pieniądze z bycia posłem. I tak żaden jego postulat nie zostanie wprowadzony w rządzie.

Co do kontekstu to chodziło o likwidacje umów śmieciowych.

@100piwdlapiotsza: Nic nie zmieni. Jarosław Kaczyński nawet nie wie
zawsze źle. może jakoś bardziej merytorycznie skrytykujecie tego Pana? "zdradził te ideały"? zobacz, że dzięki temu ma wpływ na debatę publiczną, PiS niedługo zrobi debatę ekonomiczną. ludzie oglądający go w telewizji mają okazję dowiedzieć się, lepiej zrozumieć ekonomiczne tematy. u Korwina nigdy nie miałby szans mieć na nic wpływu. a tak zaczyna mieć i to całkiem duży biorąc pod uwagę, że to pierwszy rok jego istnienia w sejmie. to jest mój jedyny
@Axelio: Jak do tej pory śledzę w miarę regularnie jego wystąpienia w tv i nie zauważyłem, żeby odszedł od swoich poglądów. Jasne, że nie zmieni poglądów PiS i Kaczyńskiego, ale dzięki siedzeniu w parlamencie i częstszym pojawianiu się w mediach przynajmniej będzie miał szansę na rozwój fundacji republikańskiej i przebicie jej do głównego nurtu.