Wpis z mikrobloga

@Lutniczek: @SirSajko: jeśli już, to Doom 2016 jest rebootem Doom'a z 1993r., Doom II był na Ziemi, Ethernal też będzie.
Doom 3 to też miał być reboot, ale dupy nie urwał (no chyba, że graficznie) i dobrze, że go nie kontynuowali.

Z produkcji id Software Doom i tak ma mniej namieszane niż taki Quake, gdzie I jest o kolesiu z Ziemi teleportowanym do innego wymiaru, gdzie panuje okultyzm,
  • Odpowiedz
@SirSajko: nie wiem, czy w Doom z 2016 jest aż tak ubogo z fabułą, co działo się na Marsie wiadomo, bo o UAC jest mnóstwo informacji, nawet więcej niż w Doom'ie 3. Skąd wziął się Slayer można się dużo dowiedzieć w trakcie gry ze znalezionych przedmiotów, że wywodzi się ze starożytnego wymiaru najechanego i pochłoniętego przez piekło, ma tysiące lat i demony nie potrafiły go pokonać, dlatego go uwięziły. Wiadomo,
  • Odpowiedz
@Lutniczek: Trójeczka fabularnie mi się podobała najbardziej - Bardzo "technicznie" poprowadzona, skupili się na ukazaniu eksperymentów w UAC, potem ogarnianie bałaganu, samo piekło bardziej jako "źli najeźdźcy zza buga", bez zastanawiania się nad ich motywami, bo twoim interesem jest opanowanie tego #!$%@?. Fajnie zrobione PDA i interaktywne ekrany, których nawet po dziś dzień próżno szukać w większości gier.

D2016 to właśnie dla mnie taki remake D1, gdzie z lepszym lub
  • Odpowiedz