Aktywne Wpisy

Salido +223
Minął 33. (z 73) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 3 wypadki śmiertelne w których zginęły 4 osoby.
181 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
191 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 3 wypadki śmiertelne w których zginęły 4 osoby.
181 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
191 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
źródło: 1-411243-46
Pobierz
PanMaglev +563

Jaki był plan?
Początkowy plan był taki, że trzymam akcje do premiery, albo i pół roku po.
Kupiłem je ze 2-3 miesiące temu przez co zdążyły urosnąć 10% ze wkładem ok 3k
Co się zmieniło?
Ostatnie przesunięcie premiery gry, gdzie najpierw sprzedałem, a potem dokupiłem z większym kapitałem akcji.
Jak to było?
Sprzedałem ze stratą 60 zł, gdyż czekałem na poniedziałkowe otwarcie giełdy, a że nigdy wcześniej nie spodziewałem się takiego spadku to jak pojawił się przycisk nacisnąłem sprzedaj. (NIEWIEDZA) nie myślałem, że z marszu będzie -11%, spodziewałem się, że będzie to stopniowe po 1% w dół na 5 min...
Po szybkich kalkulacjach jak akcje spadły jeszcze dołożyłem pieniędzy i zakupiłem raz jeszcze akcje CDP
W dniu dzisiejszym na czysto z tego jestem +350 zł.
Mało bo mało, ale to pierwsze takie pieniądze z giełdy.
Co dalej?
Teraz napisałem to i muszę odpocząć, bo od piątku ciągle o tym myślałem (za dużo adrenalinki). Wypłacam pieniądze i od lutego wracam do gry :)
#cdprojekt #gielda
Próbuje to nadrobić teraz, ale idzie to trochę powoli :)
Dobrze, że chociaż jest skąd czerpać wiedzę.
Giełdę póki co traktuję jako rozrywkę i też chęć wejścia w ten świat. Nie żałuję niczego związanego z tym. Wiem, że póki co edukacja i progress rozwoju osobistego da mi więcej korzyści niż inwestycje o tak
@Jaskier: nie, ale to dopiero na koniec roku jak pit wystawia i jeszcze na plusie będę :p
@zuligarson: czyli jesteś w tym momencie klasycznym dawcą kapitału dla mnie i starszych inwestorów :D giełda to nie jest rozrywka, to miejsce w którym realnie tracisz ciężko zarobione pieniądze, pomyśł o tym i analizuj swoje ruchy
@zuligarson: Popracuj nad psychiką bo utopisz się na giełdzie. Poza tym jak już ładujesz kasę w spółkę i myślisz realnie o inwestowaniu to chociaż przestudiuj historie spółki. Przy każdym opóźnieniu akcje lecą w dół i NA PREMIERE RÓWNIEŻ. Przecież wiadomo było że trend się nie odwróci bo sentyment nadal potężny więc ewakuacja panikującej ulicy.
@KochanekAdmina: Przekonałeś mnie, z przyjemnością przeczytam. Póki co mam bardzo nikłą wiedzę, jedynie to co mi się wydaje. Bądź przypadkiem coś przeczytałem (nie książkę, lecz jakiś artykuł) na temat giełdy itp.
Staram się też uczyć na własnym doświadczeniu i błędach (oczywiście nie gram całym kapitałem, lecz wyznaczonym na ten cel - nauki gry jak i postrzegania swoich bodźców
Walc wiedeński na Wall Street, jest dość
https://independenttrader.pl/niezbednik,polecane-lektury.html