Wpis z mikrobloga

Mirki nie mogę znaleźć odpowiedzi nigdzie w internecie. Jestem w trakcie remontu kupionego mieszkania (deweloperka) i w kuchni oprócz standardowych przyłączy wody do kranu mam też osobne przyłącze pod zmywarkę (razem z odpływem).

Problem polega na tym, że nie wiem czy przyłącza do zmywarki mogą być bezpośrednio za nią. Jeśli już są, to wolałbym je użyć zamiast podpinać się pod zlew. Blaty planuję na 65cm (czy trzeba specjalnie zrobić na 70?).

Jutro mają być hydraulicy do innych przeróbek i nie wiem czy jest sens przestawiać te przyłącza czy zostawić jak jest (aktualnie znajdują się w takim miejscu, że ani po prawej, ani po lewej od przyłącza zmywarka nie wejdzie, może być tylko na wprost)

#hydraulika #remontujzwykopem #remont #budownictwo #budowadomu
  • 11
Chciałby dodać, że każda ingerencja w wykonaną instalacje czy to elektryczną czy sanitarną wiąże się zazwyczaj z utratą gwarancji u dewelopera na tą instalację oraz jest podstawą do odrzucenia ewentualnych przyszłych usterek. Także zastanowiłbym się dwa razy zanim zaczniesz coś przerabiać.
@GOGER: zmywarki jeszcze nie mam wybranej. Zapewne będzie to standardowe 45 szerokość i 60 głębokość. Blat najpewniej 65cm.

@Marasziolo: dzięki za radę, ale akurat przeróbki będą mi robić właśnie hydraulicy, którzy instalację tworzyli, więc o braku gwarancji nie ma mowy :)

Poniżej zdjęcia jak to wygląda

https://photos.app.goo.gl/cgQYVy6UvS4ezeqB9

Pomiędzy prawym przyłączem wody zlewu a tym od zmywarki jest ok. 50cm