Aktywne Wpisy
JulianGangol +5
Aha a tak w ogole to nie ma wielkiej roznicy czy Chic keksowal 14 czy 15 latke. Jak sama chciala i nie protestowala to nie ma to znaczenia. Ma jedynie dla sztywnego prawa. Jak typiara miala 15 lat i 1 dzien to juz gitowa tak bo jest legalna a jak miala 14 lat i 360 dni to juz nie gitowa i wielki pedo tak? Bzdura totalna. Jak podstepem nie doprowadzal ja do
Chciałbym się z wami czymś podzielić.
To co się obecnie dzieje na świecie, to realizacja planu który jest zniewoleniem ludzkości, Polaków trzeba wytępić bo rasowo są najwyższym gatunkiem na tej planecie. Rozumiem, że nie jesteście tego w stanie pojąć i być może to dla wielu wydaje się śmieszne. Tylko zaznaczę, że przez nasz kraj przetoczyły się dwie wojny światowe, byliśmy za wszelką cenę eksterminowani, pozbawieni państwa na 123 lata, pewna nacja chce
To co się obecnie dzieje na świecie, to realizacja planu który jest zniewoleniem ludzkości, Polaków trzeba wytępić bo rasowo są najwyższym gatunkiem na tej planecie. Rozumiem, że nie jesteście tego w stanie pojąć i być może to dla wielu wydaje się śmieszne. Tylko zaznaczę, że przez nasz kraj przetoczyły się dwie wojny światowe, byliśmy za wszelką cenę eksterminowani, pozbawieni państwa na 123 lata, pewna nacja chce
Co robić? Niedługo kończę szkołę, jestem w 4 klasie technikum informatycznego. Szczerze nie wiem co robić. Nie mam kasy na studia zaoczne, na rodzinę nie ma co liczyć. Chcę jak najszybciej uniezależnić się od mojej chorej rodzinki więc studia mi nie leżą. Chciałbym iść do pracy, no ale gdzie? Nie mam żadnego doświadczenia poza praktykami ze szkoły (byłem w serwisie komputerowym, całkiem "potężnym" bo mają zlecenia z całego kraju no ale praktyki to praktyki i nic mi to nie da).
Programowanie mi nie leży, nie potrafię i raczej nie jest to moja bajka, no i bez umiejętności to nie wypali. Z informatyki lubię praktycznie tylko sprzęt, trochę administracji sieciami (jakieś windows servery itd) i bazy danych (SQL i MS SQL)..
Co mam ze sobą zrobić? Są jakieś "stanowiska" dla takiego przegrywa jak ja? Poza strzałem w łeb są jakieś opcje?
Myślałem nad jakimś call center czy innej obsłudze klienta, tylko nie mam żadnego doświadczenia.
Czemu rynek pracy opiera się tylko na doświadczeniu? Jak osoby takie jak ja mogą sobie poradzić?
#przegryw #praca #pytanie #pracbaza #studbaza
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: [Wyjazdy studenckie - bogata oferta przez cały rok](https://st.pl/$xvynkdla)
Testowanie oprogramowania (ale to raczej w wojewodzkich miastach - najepiej zaglebie IT czyli Wroclaw i Warszawa)
Sprobuj w jakims helpdesku IT.
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
To zależy od helpdesku, w niektórych na pewno tak to wygląda, ale w innych możesz liznąć sporo wiedzy na temat różnych dziedzin np. serwerów, sieci, baz danych, testowania co może spoko początkiem do lepszej kariery.
W dużych miast pewnie z 3k na rękę na sam początek dla nowicjusza. A można wyciągnąć dużo więcej jak się przeniesz na drugą czy trzecią linię bo wtedy już nie rozwiązujesz bezpośrednio problemów Grażyn
duzo pracuje jako managerowie
administratorzy
kierownicy projektow (to akurat mniej)
architekci rozwiązań
to