Wpis z mikrobloga

#xiaomi #mi5 #android #telefony
Mircy, problem jest. Grzebałem sobie trochę wczoraj w telefonie i coś poszło nie po mojej myśli i telefon się nie chce włączyć. Wymieniałem wyświetlacz, przenosiłem trochę części z jednej ramki do drugiej i coś chyba nie do końca zagrało.
Prawdopodobnie uszkodziłem tą listewkę z przyciskami volume i włączania. Jest szansa, żeby jakoś inaczej włączyć telefon? Wyświetlacz sprawny, jak podłączę do ładowania oświeca się dioda a na wyświetlaczu pojawia się rysunek ładującej baterii. Bateria normalnie się ładuje do 100%.
Pomysły? W załączniku prawdopodobny winowajca
sopel87 - #xiaomi #mi5 #android #telefony
Mircy, problem jest. Grzebałem sobie troch...

źródło: comment_6pc3CRgHIZxRYms3N8i2V9LAvBde6LRP.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
@dajbozepsujesz: wow, udało się włączyć :D tylko teraz dotyk nie działa... i nie wiem czy to wina wyświetlacza nowego czy czegoś na płycie :/ niby podłączam stary wyświetlacz, który był rozlany miejscami ale dotyk działał i też nie reaguje na dotyk, ale jakoś zmasakrowałem go bardziej podczas całej zabawy. Ech nie jest lekko i pomysłów co dalej robić chyba brak. Raczej nie mam jak sprawdzić czy wina wyświetlacza czy płyty
  • Odpowiedz
@dajbozepsujesz: no niestety, drugi koniec Polski ;) na razie podpytam znajomych, czy ktoś nie ma jakiegoś mi5 w pobliżu, żeby podłączyć i sprawdzić, a potem będziemy myśleć. W najgorszym wypadku to za 45$ nowa płytka główna z ali poleci.
  • Odpowiedz