Wpis z mikrobloga

@Tylko_szczera_prawda: @wmw987: Nie. W życiu nie instaluj zamkniętoźródłowych systemów mających zapewniać bezpieczeństwo. A przede wszystkim nie instaluj "darmowych antywirusów". Aktualizuj soft w telefonie i nie otwieraj plików jeśli nie jesteś pewien ich pochodzenia.
@Tylko_szczera_prawda:

Napiszę Ci tylko tyle, że wszedłem tu z ciekawości zobaczyć ile idiotów biega z niezabezpieczonym telefonem i daje Ci radę, żebyś też biegał. Bo przecież jak nie wyskakuje Ci komunikat o infekcji to nie ma problemu. Inna sprawa, że faktycznie jak będziesz wchodził na każdego linka jak debil to nawet najlepsze zabezpieczenia nie pomogą.

Powiem więcej... Kiedyś też byli tacy co nie instalowali zabezpieczeń na telefonie ale nie było ich
@wmw987: Generalnie to zbyt wiele nie robię na smartfonie, nie wchodzę też w podejrzane linki (np.jakiś czas temu dostałem sms z Dpd, że powinienem wejść na stronę i dopłacić kilka złotych, to od razu wyczułem podpuchę), ale czasem się słyszy o różnych dziwnych przypadkach...
@Tylko_szczera_prawda: Dokładnie. Bezpieczne nawyki i czujność to oczywiście podstawa. Jednak zawsze lepiej dmuchać na zimne szczególnie, że dzisiejsze wirusy, spyware itd są sprytne i można nosić je w telefonie nawet o tym nie wiedząc, więc zawsze przyda się coś co monitoruje pracę aplikacji itp kwestię.