Aktywne Wpisy

Kantar +198

Ostatnio będąc po podwyżkę usłyszałem, że wynagrodzenie minimalne nie ma żadnego wpływu na to by dokonać rewaloryzacji mojej pensji wraz ze wzrostem płacy minimalnej. Jakie jest Wasze zdanie ?
#januszex #pracbaza #januszebiznesu
#januszex #pracbaza #januszebiznesu
Czy według Was pracodawca powinien rewaloryzować pensję wraz ze wzrostem płacy minimalnej?
- Tak 64.7% (77)
- Nie 26.1% (31)
- Nie wiem 9.2% (11)

- piszę jakieś skomplikowane zapytanie SQL, co zajmuje mi x czasu, robi to co powinno, ale jest bez ORM-a i ma związane z tym problemy, przede wszystkim każdy wiersz jest tablicą ciągów tekstowych, co nie jest szczególnie pasującym typem
- przez co najmniej 3x czasu kombinuję, jaki kod napisać, żeby ORM wygenerował to samo albo równoważne zapytanie, które wcześniej napisałem w czystym SQL-u, często przy tym zastanawiając się, czy w ogóle spowodowanie, żeby stworzył taki SQL jest możliwe
- dopiero po zrobieniu tego mam wynik zapytania z prawidłowymi typami
Według was dlaczego nikt tego jeszcze nie rozwiązał? A może istnieją jakieś rozwiązania, tylko mało popularne?
#programowanie
@jacekprim: a co bys chcial uzyskac, bo nie rozumiem tego zdania....
"SELECT ip, port, country
FROM servers
WHERE coś bardzo skomplikowanego, z podzapytaniami
ORDER BY coś bardzo skomplikowanego, z podzapytaniami, innego niż wcześniej"
i dostać obiekty klasy Server z wypełnionymi polami ip, port, country, ale w taki sposób, żeby w kodzie był SQL, a nie wywołania jakiejś "ułatwiającej" nakładki generującej SQL, gdzie doprowadzenie do tego, żeby coś bardzo skomplikowanego w wygenerowanym zapytaniu było tym, czym
Komentarz usunięty przez autora