Hej @ZespolmBanku, pytanko - gdzie mogę podać BIC zlecając przelew zagraniczny (UE)? Nie widzę odpowiedniego pola w formularzu. Nie znalazłem info na Waszej stronie.
@ZespolmBanku: Tak. Może BIC jest pobierany automatycznie i nie można go wpisać? Skorzystałem z już Santandera, wiec problem rozwiązany, niemniej, chetnie dowiedziałbym się jak to działa w mBanku - przyda się na przyszłość.
@ZespolmBanku: rozumiem. Dzięki! Nawiasem - Santander rozwiązuje to tak, ze po wpisaniu IBAN pobiera dane banku, wraz z numerem BIC i wszystko prezentuje użytkownikowi. Może warto skorzystać z takiego rozwiązania. Pzdr
Nie widzę odpowiedniego pola w formularzu. Nie znalazłem info na Waszej stronie.
Tutaj znalazłem
(dla przelewów walutowych). Czy zlecając "przelew zagraniczny" (bez posiadania konta walutowego), kod BIC nie jest wymagany? Dlaczego?
Jednak takie pole nie istnieje. Korzystam z konta eKonto, które powinno pozwalać na przelew SEPA (co potwierdza ww. strona). Help (╯︵╰,)
Będziemy jednak go potrzebowali w przypadku przelewów SWIFT.
Nawiasem - Santander rozwiązuje to tak, ze po wpisaniu IBAN pobiera dane banku, wraz z numerem BIC i wszystko prezentuje użytkownikowi. Może warto skorzystać z takiego rozwiązania. Pzdr