Aktywne Wpisy

Kompre +81
Robimy walentynkowe #rozdajo a nawet dwa.
Jesteśmy firmą, która zajmuje się sprzedażą elektroniki. Głównie sprzętów powystawowych, poleasingowych, rzadko nowych.
Do rozdania mamy:
Komputer AIO Dell Wyse 5470
i Chromebook Lenovo 100e (możliwość wyboru)
Zasady są proste
Wystarczy odpowiedzieć na pytanie: Jaki film obejrzysz w walentynki? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wygrywa osoba, której wpis do 14.02 do godziny 14:00 otrzyma największą liczbę plusów, drugą nagrodę otrzyma osoba, której wpis
Jesteśmy firmą, która zajmuje się sprzedażą elektroniki. Głównie sprzętów powystawowych, poleasingowych, rzadko nowych.
Do rozdania mamy:
Komputer AIO Dell Wyse 5470
i Chromebook Lenovo 100e (możliwość wyboru)
Zasady są proste
Wystarczy odpowiedzieć na pytanie: Jaki film obejrzysz w walentynki? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wygrywa osoba, której wpis do 14.02 do godziny 14:00 otrzyma największą liczbę plusów, drugą nagrodę otrzyma osoba, której wpis
Viado +13
Największą mam bekę z tych co chodzą na siłownię i przez 100% czasu biegają na bieżni albo jeźdzą na jakimś gówno rowerku. Nie dość że katują sobie organizm i narażają się na poważne urazy kolan to jeszcze nic to nie daje. Zwłaszcza że 90% tych biegaczy i tak jest ulana jak świnie, De facto można ten sam efekt osiągnąć wchodząc w deficyt kaloryczny. Zamiast zrobić sobie jakiś FWB albo chociaż popróbować różnych

Hej! Nauczyciel powiedział, że znajdziemy macra w Internecie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zacząłem sam pisać/tworzyć macro w Excelu, które będzie wysyłać maila do wybranego odbiorcy z listy. Kreatorem wizualnym stworzyłem listę. Mam też znaleziony i działający kod na wysyłanie maila. Chciałbym pobrać wartość z listy i dać ją do zmiennej oraz pobrać z komórki oddalonej o 4 w prawo od kolumny z nazwami - adres email i tak samo do zmiennej.
#excel #vba #programowanie
Private Sub ListBox1_Change()
With ListBox1
klient = .Text
mail = Range(.RowSource).Find(.Text).Offset(0, 4).Value
End With
MsgBox klient & ": " & mail
End Sub
Masz do polecenia jakąś stronę (a'la w3schools) do nauki na przyszłość?
Pozdrawiam
With ListBox1
lista = Application.Index(.List, .ListIndex + 1)
End With
MsgBox "1: " & lista(1) & vbTab & "2: " & lista(2) & vbTab & "3: " & lista(3)
...czyli do konkretnej wartości dostaniesz się przez **zmienna(nr_kolumny)**.
Btw w poprzednim przykładzie chyba lepiej będzie odnieść się bezpośrednio do konkretnego wiersza w zakresie, zamiast szukać w nim tekstu:
With ListBox1klient = .Text
mail = Range(.RowSource).Cells(.ListIndex + 1).Offset(0, 4).Value
End With