@zauwazylem_ze: Bo w Lidlu i Biedronce się pracuje a nie udaje, że pracuje xD Zresztą w budżetówce mają tyle dodatków, że i tak lepiej na tym wychodzą.
@zauwazylem_ze: Miewam tutaj czasem w robocie takie dialogi:
- Dlaczego wyjechales z Polski? - Między innymi dlatego, że jako lekarz zarabiałem tam 500 euro na rękę podstawy. - No dobrze, 500 euro. A ile kosztuje wynajem? Ile zarabiają inni? - Płacilem 400 euro wynajmu, kasjer w Lidlu zarabiał więcej
@zauwazylem_ze: nikt w Lidlu czy Biedronce nie daje pełnego etatu, tylko zazwyczaj 3/4 oraz na przedstawione wypłaty można liczyc jedynie w Warszawie, gdyż im mniejsze miasto tym ta kwota wynosi minimalną krajową
Jakby kogoś interesowalo, to takie lekarskie bogactwo brutto płacili za pełen etat w 2016/2017 roku, jak wyjeżdżałem z kraju. Lidl oferował 3500zł brutto, medicover i karnet na siłownię. Wiem, bo mijalem ogłoszenie w drodze do roboty.
@zauwazylem_ze: 2500-2700 zł - mechanik pojazdów samochodowych, staż 5 lat w budowie skrzyń biegów manualnych i automatycznych w Małopolsce 2100 zł +500 premia - mechanik samochodowy z 10 letnim stażem pracy, warsztat na obrzeżach Lublina
@SPGM1903: +6k na „panie oprócz akumulatora wymieniłem też olej (oczywiście 10ml, ale otworzyłem beczkę 200l, wiec liczymy za beczkę), płyny, sprzęgło i sylykonrydel, za wszystko wychodzi 2k + 4K robocizny”
2600 zł - #placaminimalna
2663 zł - #nauczyciel kontraktowy z tytułem magistra bez przygotowania pedagogicznego
2 509 zł – #lekarz stażysta
3050 - 3200 zł - początkujący kasjer-sprzedawca w Biedronce
3100 - 3850 zł - początkujący kasjer-sprzedawca w Lidlu
#ciekaweliczby #bekazpisu #ekonomia
- Dlaczego wyjechales z Polski?
- Między innymi dlatego, że jako lekarz zarabiałem tam 500 euro na rękę podstawy.
- No dobrze, 500 euro. A ile kosztuje wynajem? Ile zarabiają inni?
- Płacilem 400 euro wynajmu, kasjer w Lidlu zarabiał więcej
@Strahl: Ale wifony to ty szanuj. ヽ( ͠°෴ °)ノ
( ͡º ͜ʖ͡º)
2500-2700 zł - mechanik pojazdów samochodowych, staż 5 lat w budowie skrzyń biegów manualnych i automatycznych w Małopolsce
2100 zł +500 premia - mechanik samochodowy z 10 letnim stażem pracy, warsztat na obrzeżach Lublina
Komentarz usunięty przez autora
2500zł - młodszy programista php w januszex
@zmienna_pomocnicza: w poznaniu w każdym lidlu dają 3k na ręke dla nowych pracowników, i z tego co wiem niechętnie dają mniej niż cały etat.
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Na wysranie. Po pierwsze, staż trwa rok. Po drugie, 2-3h i do domu. Tak to wygląda, trollu
@Lonate: