Aktywne Wpisy
Sla_Voy +120
Plusują ci co nie idą na #wybory
SpecOdTableTenis +1122
Oskarka #!$%@?ło wrzuca tweety co 10 minut siedząc w komisji dodatkowo takie coś , to nie podchodzi pod łamanie ciszy ? xD
#wybory
#wybory
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Przejrzałem tekst po rosyjsku ze znaleziska klik
Trzeba przyznac, że Rosjanie bardzo dobrze przygotowali dokumenty do trwajace akcji przekonywania swiata, że to Polska wręcz wywołała II wojnę światowa, które ZSRR z całych sił starał się zapobiec.
Wiadomo sa tam manipulacje i dodane dla propagandy interpretacje, ale materiał ma potencjał do przekonywania ludzi na swiecie do stawianych tam tez, bo niektóre rzeczy brzmią dla nas źle.
Ale Rosjanie przygotowywali się do tego ze 3 lata, a do tego mają ogromną ilośc polskich archiwów z okresu miedzywojennego bo je przejeli i nie oddali.
Gratulacje dla tych, którzy to nadal lekceważa. A to jest takie ''polskie obozy'' tylko robione otwarcie bez tłumaczenia się, że to tylko skrót myślowy.
I nie jest to już gra dla ratowania twarzy przed rosyjskim społeczeństwem. Rosjanie idą z tym świat.
Ciekawe jestem odpowiedzi polskiej strony. Niestety poprzednia była w mojej ocenie nierewelacyjna i chyba robiona na szybko.
Mam tylko nadzieję, że kiepscy historycy z IPN, którym niestety ideologia za często odbiera zdolnośc krytycznego mysłenia nie napisza czegoś co będzie można podważyć.
Będzie się działo. W styczniu obchody wyzwolenia Auschwitz. Tym razem główne obchody w Izraelu z Putinem jako najważniejszym gosciem. W maju rocznica zakończenia wojny. Bedą nas obijać. Putin brzydko powie o Polsce a Izrael uzna ZSRR z głównego oswobodziciela od nazizmu.
Będa chieli aby się dołaczały inne państwa lub organizacje.
Ciekawe czy Merkel będzie chciał po raz kolejny ratowac tyłki pisowcom jak to robiła kilka razy wydajac oświadczenia, że Niemcy odpowiadaja za Holocaust. Jeżeli tak to powinna być uznana w Poslce za świetą, że to robi za takie szkalowanie Niemiec przez TVPiS.
Plus jest taki, że prorosyjskie trole i różne pożyteczne piszace rzeczy na modłę '' to nie Rosja nas oskarża o zabijanie Żydów i nie Rosja wymaga odszkodowan'' być może poczują jak zostali wykorzystani. Przynajmniej ci robiący to nie za kase.
Ciekawi mnie też jakie fikołki beda robić politycy z tejże parafii.
#rosyjskiemediaopolsce #neuropa #4konserwy #historia #iiwojnaswiatowa
@HaHard: Jak sobie pomyślę, że obecny rząd jedyne co potrafi to uprawiać propagandę wewnętrzną to z tego smrodu już się nie otrząśniemy.
Bardzo chciałbym doczekać się wiarygodnego podsumowania tamtych czasów, u nas off bandy do bandy: albo Gross albo sami sprawiedliwi a pewnie było trochę tak i trochę tak.
Znając chłopski prymitywizm mogę wyobrazić sobie wydawanie Żydów za drobną nagrodę.
Możesz może polecić jakąś wartościową książkę na ten temat?
PS1: wypowiedzi Putina nie wzięły się przypadkiem. Rosja coś szykuje i to jest "podkład narracyjny". Być może
Polska Fundacja Narodowa teoretycznie ma za zadanie promować dobry wizerunek Polski za granicą, a jednak, jak widać, milczy w kwestii tych skandalicznych słów Putina. A polskie władze ledwo na to reagują. No ale w sumie co by dała
Reakcja po swietach jakas jest i wezwano rosyjskiego ambasadora do msz. Ale na ile to bedzie udane to jeszcze nie wiadomo.
Co do niszczenia wizerunku Polski przez władze co ułatwia takie ataki to trudno się nie zgodzić.