Wpis z mikrobloga

@OmarBongo: Opinie na temat zapowiedzi potwierdziły moje osobiste uwagi, a nawet je dosyć je uwypukliły, do serialu podszedłem z wyrobioną opinią, na szczęście albo nie mam gustu, albo było to wszystko przesadzone bo mimo kilku uwag serial jest całkiem fajny i ile obejrzałem tyle mi się podoba i chętnie dokończę.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@ks2m: o kurcze, nie spodziewałem się, że tak szybko XD @Keris: mam podobnie, to po prostu serial który może nie jest arcydziełem ale jest spoko to obejrzenia i w sumie tyle, nie wiadomo z czego ta afera ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
tak to teraz wygląda xD

@OmarBongo: Ogłaszam ten obrazek memem roku i wizytówką wykopu. Jaka nienawiść, jaki upór w ludziach. To jest wręcz komiczne. Jak tak bardzo się wam nie podobało to #!$%@?ć z tagu i oglądać sobie Wieśmaka z 2002.
  • Odpowiedz
  • 1
@kszychu ale ten serial jest nawet spoko, książki czytałem już dawno, w gry coś tam grałem ale tylko dwójkę dokończyłem a serial oglądam i jest ok. Jakby się oprzeć to można się paru rzeczy przyczepić jak w każdym i tyle
  • Odpowiedz
  • 0
@kszychu: bo widzisz, tak by było gdyby nie fakt, że gdziekolwiek napiszesz że oglądasz wiedzmaka to pół wykopu wspokni ci o czarnych, tris i wgl jak ma Ci się to prawo podobać. I ta krytyka jest o wiele bardziej ostra niż innych, często gorszych seriali
  • Odpowiedz
@OmarBongo: Szczerze już teraz wiem co czują ludzie którzy najpierw czytają książkę która jest bestsellerem, a potem oglądają film/serial stworzony na jego podstawie. W dodatku trzeba pamiętać, że twórcy serialu czytali książkę w przekładzie językowym. Wiele śmiesznych fragmentów albo zarąbistych dialogów zostało pominiętych. Dodatkowo klimat typowo Władcy Pierścieni. Jeszcze można się przypieprzyć, że Gerlat ma mało ciężkich wyborów. W książkach często były sytuacje w której coby wiedźmin nie zrobił i tak
  • Odpowiedz
  • 8
@OmarBongo: Tymczasem widownia:
Rotten Tomatoes - 91%
IMDB - 8,9

Przede wszystkim eksperci z wypoku nigdy nie potrafili odróżnić ekranizacji od adaptacji i nie dociera do nich, że to autorska wizja scenarzysty i reżysera na motywach sagi Sapkowskiego, a nie wierne odzwierciedlenie. Mają do tego pełne prawo, mają prawo to krytykować wykopowe złączki, ale żeby się posuwać do takich kategorycznych sądów, jakie tu czytam, to już chyba coś jest nie do
  • Odpowiedz
  • 3
@sg553:

Dla ludzi którzy oglądają serial nie mają kompletnie pojęcia o wiedźminie, czas akcji to chyba wielka zagdka

Proponuję nie brać ludzi za kompletnych idiotów, bardzo łatwo można ustalić, co i kiedy się odbywa. Żona nie czytała Wiedźmina, a podczas pierwszego odcinka po wzmiankach na temat bitwy pod Chocieborzem wiedziała, co i kiedy się dzieje.
  • Odpowiedz