Aktywne Wpisy
zmarnowany_czas +266
Jeszcze 5 lat temu regularnie rodziło się u nas po ponad 30 tys. dzieci miesięcznie.
Ostatni raz 30 tys. urodzin w jednym miesiącu mieliśmy na początku 2021.
W połowie 2022 spadliśmy już poniżej 25 tys. urodzeń miesięcznie
A
Ostatni raz 30 tys. urodzin w jednym miesiącu mieliśmy na początku 2021.
W połowie 2022 spadliśmy już poniżej 25 tys. urodzeń miesięcznie
A
Yenn_z-Wyspy7Slonc +1175
Kojarzycie pewnie sprawę Camerona Herrina, który urządzając nielegalny wyścig w mieście Tampa śmiertelnie potrącił 24- letnią Jessice wraz z roczną córeczką Lilly. Obie zmarły na miejscu. Cameron "zbyt uroczy by pójść do więzienia" mimo ogromnego wsparcia Julek z tiktoka został skazany na 24 lata bezwzględnego więzienia. W stanie Floryda groziła mu kara od 18-30 lat. Wcześniej nie przyjął ugody w przeciwieństwie do kolegi, który urządzał z nim wyścig.
Pamiętajcie mimo ogromnego majątku, znajomości, wsparcia milionów ludzi z internetu (fanowskie firmy miały po miliard wyświetleń) sędzia nie ugiął się i podtrzymał wyrok. Herrin próbował się także odwoływać od wyroku, ale bez skutku.
SPRAWIEDLIWOŚCI stało się zadość.
Za 2 ofiary śmiertelne dostał 24 lata.
Tego samego żądamy w przypadku Sebastiana Majtczaka który rozpędzonym BMW na A1 uderzył samochód rodziny w wyniku czego 3-osobowa rodzina spłonęła żywcem. Chcemy, żądamy by sprawiedliwości stało się zadość. Majtczak powinien ponieść karę, jeśli ktoś tuszował sprawę dziennikarze śledczy powinni wybadać sprawę i nagłośnić!
Pamiętajcie mimo ogromnego majątku, znajomości, wsparcia milionów ludzi z internetu (fanowskie firmy miały po miliard wyświetleń) sędzia nie ugiął się i podtrzymał wyrok. Herrin próbował się także odwoływać od wyroku, ale bez skutku.
SPRAWIEDLIWOŚCI stało się zadość.
Za 2 ofiary śmiertelne dostał 24 lata.
Tego samego żądamy w przypadku Sebastiana Majtczaka który rozpędzonym BMW na A1 uderzył samochód rodziny w wyniku czego 3-osobowa rodzina spłonęła żywcem. Chcemy, żądamy by sprawiedliwości stało się zadość. Majtczak powinien ponieść karę, jeśli ktoś tuszował sprawę dziennikarze śledczy powinni wybadać sprawę i nagłośnić!
Napisalem juz zgloszenie w tej sprawie w waszym panelu, kontaktowalem sie z infolinią. Na infolinii zero konkretów: "mamy opóźnienie", "nie wiem kiedy paczka do pana dojdzie", ale najlepsze - "nie wiem kiedy zostanie nadana" xD pozdro robienie prezentowych zakupów w Morelach, nie warto.
A teraz o co chodzi:
złożyłem zamówienie tydzień temu na trochę części komputerowych. Taki prezent świąteczny. Wyszło około 3k pln.
Data dostawy wyszła na 19. grudnia. Do dzisiaj ani listu przewozowego, ani info na maila, nic xD
Po kontakcie z infolinią dowiedzialem sie tyle, ze nie nadalismy pana paczki i nie wiemy kiedy nadamy, i co nam pan zrobi.
nie róbcie zakupów w morelach, to była moja ostatnia szansa dla tego sklepu.
#morelenet #morele
Paczka miała iść do brata na święta dlatego wziąłem kuriera, a jak wczoraj dostałem tego maila to się zapytałem czy nie mogę anulować tamtej wysyłki (pewnie
Komentarz usunięty przez autora