Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Zawiera treści 18+
Skopiuj link
Skopiuj linkTa treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Wykop.pl
Więc ich planem na który potrzebowali aż 17 dni(dla porównania Levy zatrudnił Mourinho po 24h od zwolnienia Pochettino, inne kluby reagują równie szybko) od czasu gdy zwolnili Emerego jest Mikel Arteta, mam nadzieję, że się na tym nie przejadą, a Hiszpan nauczy ich jak grać trójkącikami i stosować faule taktyczne na połowie przeciwnika.
#arsenal
Ma być tani i nie podważać decyzji zarządu, grać młodzieżą szykowaną na sprzedaż za kilka lat i ofensywnie. Cel klubu to finisz w top7 by nie stracić 35-40 mln € za brak pucharów. Liczą na cud i marionetkę za którą będą mogli się ukryć gdy coś nie wypali.
Czyli wychodzi na to, że mój faworyt i moja opcja zostanie wybrana. Cieszę się niezmiernie, bo do końca sezonu będziemy wiedzieć czy Miki jest coś wart czy jednak nie i nadaje się tylko na pomocnika głównego trenera.
Co do "szybkości" decyzji zarządu to fakt, są super szybcy. Tak jakby nie wiedzieli, że wyleci Emery. XD
Co do tego co odpisałeś do @dziadeq to wg mnie jeśli zrobią sobie z niego
@MatEng: Oba skrzydła składają się z młodych: Martinelli, Saka, Nelson, Pepe. Myślisz, że dlaczego ściągali Torreirę(wówczas 22 lata), Salibę(18), Guendozi(19), Kieran(22), Mavropanos(20) itd. Już gdy ściągali Mislintata do klubu cel był jasny zrobić z Arsenalu modelowo drugą Borussię i sprzedawać własnych pieniędzy równie drogo co oni oraz Liverpool.
Dlatego są zainteresowani:
CB: Upamecano(21
To pisanie, że zaraz będą na sprzedaż to już jest dla mnie twój wymysł (na wyrost), ale każdy myśli to co chce. Ja się z tym absolutnie nie zgadzam.
Jeden z powodów, spójrz na obecne pieniądze z nowego
@MatEng: Wybrali Artetę zamiast doświadczony menadżera, który mógłby ogarnąć zespół z tyłu, a dobrze wiesz, 40 mln € za finisz jest lepsze niż 0 lub poważnie myślisz, że Mikel jest w stanie wygrać Ligę Europy? Może to moje domysły, ale od lata masz plotki tylko łączące Arsenal z piłkarzami U22.
Od 2018 roku permanentnie na dłużej ściągnęli:
- Torreira,
To, że kupili bądź są łączeni z takimi piłkarzami nie powinno dziwić, bo to, że mają „resale value” jest oczywiste, ale klub to nie jest organizacja charytatywna. Idąc tą logika powinni kupować doświadczonych? Jak
@MatEng: W którym miejscu napisałem, że powinni kupować starszych piłkarzy bądź, że celowanie młodych z dużym potencjałem to zły pomysł? To, że będą starać się iść drogą Borussii było oczywiste jak tylko zatrudnili Mislintata, ci topowi piłkarze też będą odrzucać klub ciągle grający w Lidze Europy, młodsi to nie