Wpis z mikrobloga

1. Leciał ktoś kiedyś China Southern Airlines i może podzielić się opinią? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
2. Czy jak mam lot na jednym bilecie, jedną linią, a pierwszy odcinek jest operowany przez KLM, a reszta już przez China Southern to bagaż nadaje na stanowisku KLM czy China Southern?

#loty #podroze #podrozujzwykopem
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@easnadh: I jak podejrzewam to stanowiska china southern pewnie w ogóle nie będzie i będzie tylko lot KLM do Amsterdamu czyli ten pierwszy odcinek?
O bagaż już niby pytałem ich i powiedzieli że nadaje tylko raz i potem już nie nadaje znowu bo to tylko połączenie operowane przez inną linie
  • Odpowiedz
@alpejskibarszcz: Tak, oni sami już Twój bagaż ogarną z drugą linią. Stanowiska China Southern może nie być, a nawet jeśli będzie, to nie będą zainteresowani Twoim lotem do Amsterdamu ;) Uderzaj śmiało do KLM.
  • Odpowiedz
@alpejskibarszcz China Southern jest spoko, ale raz leciałem taką kombinacją jak ty KLM+CS+CS (z Polski przez Amsterdam i Guangzhou do Indonezji) i w Polsce babka mi mówi że nie może mi nadać bagażu prosto do Indonezji bo cośtam. Że muszę odebrać (już nie pamiętam czy w Amsterdamie czy w Guangzhou i nadać go ponownie). A mi to kompletnie nie pasowało bo chciałem wyjść na miasto. Musiałem się z babą pokłócić, ona
  • Odpowiedz
@kotbehemoth: Kombinację mam taką samą, tylko że do Australii. Pisałem maila do China Southern i poinformowali mnie, że bagaż nadaję tylko na pierwszym lotnisku i odbieram w Australii, ale tak właśnie byłem ciekaw jak to wygląda w praktyce. Nawet jeśli w razie czego to nie przeszkadza mi tak bardzo nadanie bagażu raz jeszcze bo mam w Amsterdamie na przesiadkę nieco ponad 3h, czyli ani za mało, ani wystarczająco żeby wyjść
  • Odpowiedz
@alpejskibarszcz mi w Amsterdamie 3h starczyło bo pociąg szybko jedzie i udało się z kumplem na kawę spotkać :)
A w GZ o ile nie masz wizy tureckiej w paszporcie i będziesz miał bilet do Australii w ręku to nie powinno być problemów. Dojazd metrem do/z lotniska trochę zajmuje, z godzinę. Ale warto wyskoczy na bubble tea i jakiś dim sum :) ewentualnie grillowane ostrygi.
  • Odpowiedz
@alpejskibarszcz miałem na jednym bilecie. CS jest w sojuszu z KLM i AirFrance. Czyli kupując bilet gdzieś do Azji masz przesiadkę w Amsterdamie lub Paryżu i stamtąd zwykle już lecisz CS.
A na lotnisku musisz męczyć obsługę jakby robili problemy. Teraz sobie przypomniałem że lecąc z Malezji do Polski CS na lotnisku w Malezji też mówili że się nie da, ale tak długo stałem przy tym stanowisku mówiąc że mają mi
  • Odpowiedz
@alpejskibarszcz nie ma sprawy, udanej wyprawy. Jakbyś potrzebował rekomendacji co do jedzenia to daj znać. Jest tu też jeden mirek co mieszka w GZ. Ale ja też mam tam koleżankę którą odwiedzałem kilka razy i zawsze coś dobrego jedliśmy
  • Odpowiedz