Wpis z mikrobloga

Hej, zastanawiam się nad kupnem czytnika Kindle. Rozważam między Touch i Touch 3g. Mógłby mi ktoś doradzić?:)

Znacie jakieś dobre adresy internetowe z ebookami? (Fajnie jak by było kilka pozycji z historii polski)
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TraczU_HC: nie bierz Touch! jedyne co się na kindlu robi to przewijanie stron. dotykowy ekran jest tam najzbędniejszą rzeczą i tylko niepotrzebnie bardziej baterię zużywa. do tego sobie będziesz wyświetlacz brudził co będzie strasznie niewygodne. bierz zwykłą 4 ;)
  • Odpowiedz
Dzięki @RafiRK :)

@TraczU_HC: Szczerze Ci powiem, ze według mnie wersja 3G w Polsce jest bardzo mało przydatna. Generalnie pisałem o tym już kiedyś, więc pozwolę sobie tutaj wkleić to jeszcze raz (zapisałem sobie to, a linka do oryginału już nie... eh):

generalnie powiem, że to zależy od jednej rzeczy. Czy masz zamiar zamawiać czasopisma (takie jak gazeta wyborcza) przez Kindle. Wówczas dostawe bedzie miał zawsze bez problemu (nie mniej jednak gazety ściągnięte po 3G nie zawierają obrazków). W praktyce przez 3G za darmo można przeglądać Amazona i Wikipedie. Wersja Kindle Keyboard (czyli dawniej zwane jako Kindle 3) jeszcze do niedawna miało darmowy internet bez ograniczeń. Wówczas można było się o taką wersje pokusić. W praktyce jednak korzystanie z takiego internetu było raczej mało komfortowe i traktowałem je jako awaryjne. Obecnie jednak Amazon nie daje już darmowego nieograniczonego Internetu dla Kindle Keyboard a zaledwie 50MB na miesiąc. Przez 3G można także wysyłać dokumenty/książki na specjalny kindlowy email (przez wifi też się da), ale do 3G jest osobny adres. W praktyce jednak dostawa e-mailem przez 3G jest droga i poza usa kosztuje
  • Odpowiedz
Cholernie dziękuję za podpowiedzi, może faktycznie dotykowy ekran / 3g nie będzie przydatne. I jeszcze podobne pytanie co Writer wyżej :D
  • Odpowiedz