Wpis z mikrobloga

#pomocy Potrzebuję wydrukować część zamienną do blendera. Nigdzie nie mogę doszukać się solidnego zamiennika, oryginał raczej niedostępny. Produkt z Lidla. Po gwarancji. Szkoda bo dzik z tego blendera.
Ktoś ma jakiś solidny materiał z ktorego mogłby mi to druknąć?
https://www.thingiverse.com/thing:3423401
Mireczek @przepraszamczytenloginjestwolny drukował mi już ten element, ale po kilku minutach pracy... rozpadał się. Nie wiem z czego to było ani na jakim sprzęcie, może sam się się wypowie i pomoże.

widmo82 - #pomocy Potrzebuję wydrukować część zamienną do blendera. Nigdzie nie mogę ...

źródło: comment_EHN9GS79OCvwt4Wr1X09AugRNyXAMF5S.jpg

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@widmo82: Jeżeli to tylko taki cylinder, bez dziwnych kształtów w środku to może lepszym rozwiązaniem było by dotoczenie czegoś takiego.
Poszukaj w okolicy dobrego tokarza, pewnie dopasuje jakiś materiał.
  • Odpowiedz
@przepraszamczytenloginjestwolny: Albo elektrodrążarka albo dłutowanie. Oryginał był z tworzywa? Nylon jest dość mocny. Drukowanie z góry na dół powoduje, że warstwy są poziome czyli łatwe do ścięcia. Chodzi o siły skręcające.
Jak to się uszkadzało?
  • Odpowiedz
@LuxEtClamabunt: Tak naprawdę to nie dobierzesz teraz już odpowiednio momentu zerwania się tego sprzęgła, możesz zrobić pancerną i pożyje to jeszcze jakiś czas, albo kupić nowy blender.
Wyfrezować można też z POM albo jakiegokolwiek innego polimeru, ale imho bez sensu.
  • Odpowiedz
@siema13: To nie statek kosmiczny. Ew. nierówności są blisko osi a ich waga to gramy lub ich ułamek. Nie powstanie żadne zauważalne bicie.
  • Odpowiedz