Wpis z mikrobloga

Prawica i zmiany klimatu na przestrzeni lat.

Na początku słyszeliśmy:
Żadnych zmian klimatu nie ma.
Potem:
Może i zmiany klimatu są, ale nie jest to wina człowieka.
Następnie:
Może i zmiany klimatu są, są one winą człowieka ale nie są takie straszne! W Polsce będzie można uprawiać cytrusy!
Teraz:
Może i zmiany klimatu są, są one winą człowieka, będą miały okropne skutki, ale to wina Chińczyków, a Europa i Ameryka nie może nic z tym zrobić.

Jaka będzie kolejna narracja?

#byloaledobre #bekazprawakow #bekazpisu #bekazpodludzi #urojeniaprawakoidalne
  • 17
@Soojin21: faktycznie, teraz znalazłem wpis, nawet go plusowałem ;)

lewaczka, polakożerka,

@Soojin21: za takie poglądy oczywiście gardzę motzno, co nie zmienia faktu że sam wpis jest niegłupi. Stalinem też gardzę, co mi nie przeszkadza uważać za wybitnie trafną i cytować jego wypowiedzi "Jedna śmierć to tragedia, milion – to statystyka". Pozdro ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jaka będzie kolejna narracja?

@siepan: Taka że aby rozwiązać ten problem (klimatu) potrzeba nam więcej specjalistów. Proponuję przyjąć jakieś 100 milionów inżynierów z ciepłych krajów. Kto jak kto, ale oni znają się na temacie ocieplenia, a w przerwach między badanami przy okazji demografię poprawią( ͡° ͜ʖ ͡°)
Z geologicznego punktu widzenia zmiany klimatu, oraz poziomu wód są zjawiskiem zmiennym i nikt nie powiedział że rasa ludzka ma istnieć w niezmienionej formie po wsze czasy.

@basalyk44: ale pieprzysz :) Ludzie akurat to sobie dadzą radę bo będą migrować albo sobie klimę zainstalują, w ostateczności zejdą pod ziemię. Kataklizm to dotknie fauny i flory.

A tak poza tym... to jak ci jutro zdiagnozują raka to masz siedzieć i czekać na