Siema Mirki. Pisze prostą aplikacje w JS na Vanilli do portfolio, która będzie ważyć ok. 100 MB. Ktoś wie jakie są najlepsze hosty dla tego typu apek. W sumie cała aplikacja będzie działała lokalnie na localstoragu, więc w zasadzie to chodzi tylko o to, aby cały content szybko się załadował. #javascript #webdev #hosting
@RolnikSamWdolinie: ogólnie to patrzę na rozmiar folderu w którym znajdują się pliki aplikacji, i wychodzi że waży 60MB, ale nwm o ile rozmiar się powiększy... Nigdy nie hostowałem aplikacji więc nie wiem do końca jak to wygląda. Ogólnie to mam tam biblioteki typu jsPDF albo tooltipy.
@Danielos12: to ze node_modules ważą tonę to norma. Potrzebujesz jakiegoś bundlera który to spakuje na produkcję. Btw. Czy to aby nie backendowa aplikacja w node.js?
@RolnikSamWdolinie: Nie, to jest czysty frontend. Początkowo chciałem to połączyć jakoś z MongoDB ale nie miałem pojęcia jak to zahostować tak aby każdy użytkownik korzystał z aplikacji. To by wymagało chyba dużej bazy na serwerze. Więc zamiast tego użyłem localstorage, tyle że słabo zarządza się w nim danymi. Ogólnie próbuje to teraz wstawić na Github Pages, ale na wstępie nie chcą mi się załadować moduły i biblioteki. Jak co to
Pisze prostą aplikacje w JS na Vanilli do portfolio, która będzie ważyć ok. 100 MB. Ktoś wie jakie są najlepsze hosty dla tego typu apek. W sumie cała aplikacja będzie działała lokalnie na localstoragu, więc w zasadzie to chodzi tylko o to, aby cały content szybko się załadował.
#javascript #webdev #hosting