Wpis z mikrobloga

@wesix: ale ta butelka nie ma wystawac z kurczaka, tylko szyjka powinna byc w srodku zeby parowalo do miesa a nie na zewnatrz do piekarnika :D po co nabijac w ogole w takiej sytuacji jak zrobiles, rownie dobrze moglbys rozlac piwo na blache i efekt by byl podobny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 101
@Triplesix otóż piwo wypływać ma na zewnątrz i rozlewać się po kurczaku by się nie wysuszył, co też się dzieje. Można też trochę pomóc piwu, dosypując co jakiś czas trochę soli do butelki co spowoduje że będzie się piękne pienić na zewnątrz. Co jakiś czas należy też podlewać kurczaka płynem z btytfanny, co dodatkowo nada mu smak i pomoże się zarumienić. Poza tym butelka spełnia rolę stojaka, dzięki temu kurczak nie leży
  • Odpowiedz