W swoim rodzinnym życiu, w ramach swojego wolego czasu skończyłem parę projektów stolarskich. Będę na łamach mikrobloga prezentował te projekty. Na pierwszy ogień idzie jeden z moich ostatnich i największych projektów DIY, do którego stworzyłem pierwszy film na Youtube. Zapraszam do obejrzenia. #stolarstwo #diy #remontujzwykopem
1.Na co przyczepiłeś stalowa linkę do sufitu? 2. Pionowe elementy trzymające zabezpieczenie przed spadnieciem z łóżka tylko kleiłeś na kołki? 3. Co to za wkładki, które tam wkładałeś? 4. Na co przykręciłeś szczeble od drabiny? Nawiercałeś je? 5. Z czego robiłeś konstrukcję łóżka? Kupiłeś suszone drewno? Jak tak to ile wyszedł materiał? 6. Poprzeczki pod materac sam robiłeś?
@fimino: 1. Kołeki rozporowe, tzw. "świńskie ogonki" - mam sufit betonowy. 2. Od strony materaca są jescze wkręcone wkręty do drewna (po dwa na każdy element- jak dobrze pamiętam) 3. nie rozumiem ? 4. Każdy szczebel przykręcony jest dwoma wrętami do drewna (po lewej i prawej stronie). Wcześniej musiałem nawiercić szczeble aby nie pękały przy wkręcaniu wkręta. 5. konstrukcja wykoanana jest z kantówki klejonej (do kupienia w marketach DIY) 6.
Na pierwszy ogień idzie jeden z moich ostatnich i największych projektów DIY, do którego stworzyłem pierwszy film na Youtube. Zapraszam do obejrzenia. #stolarstwo #diy #remontujzwykopem
2. Pionowe elementy trzymające zabezpieczenie przed spadnieciem z łóżka tylko kleiłeś na kołki?
3. Co to za wkładki, które tam wkładałeś?
4. Na co przykręciłeś szczeble od drabiny? Nawiercałeś je?
5. Z czego robiłeś konstrukcję łóżka? Kupiłeś suszone drewno? Jak tak to ile wyszedł materiał?
6. Poprzeczki pod materac sam robiłeś?
2. Od strony materaca są jescze wkręcone wkręty do drewna (po dwa na każdy element- jak dobrze pamiętam)
3. nie rozumiem ?
4. Każdy szczebel przykręcony jest dwoma wrętami do drewna (po lewej i prawej stronie). Wcześniej musiałem nawiercić szczeble aby nie pękały przy wkręcaniu wkręta.
5. konstrukcja wykoanana jest z kantówki klejonej (do kupienia w marketach DIY)
6.