Wpis z mikrobloga

Jak można tak wielkiego publicystę i męża stanu krytykować tylko dlatego, że przyrównał ofiarę kościelnej pedofilii do #!$%@? i upublicznił jej dane

@splinter96: Nie przyrównał jej do #!$%@? i nie upublicznił jej danych, nie kłam.
  • Odpowiedz
jak to nie upublicznił?

@kolnay1: A jak upublicznił? Po pierwsze, jej imię opublikował Fakt lata temu, a po drugie, jej pełne imię i nazwisko widnieje jako powód w publicznym procesie cywilnym przeciwko Michalkiewiczowi. Skoro ona sama nie złożyła wniosku, żeby postępowanie odbyło się za zamkniętymi drzwiami, to najwyraźniej nie miała nic przeciwko, żeby sąd upublicznił jej dane.
Jeśli już chcesz kogoś obwiniać, to sąd. Albo ją samą.

Swoją drogą czy
  • Odpowiedz
@ibilon: Miałeś wykazać, że nie upublicznił danych, a twój wywód jest o tym, że ktoś inny też to zrobił, a poza tym, że nawet jeśli, to nic się nie stało.
  • Odpowiedz
Miałeś wykazać, że nie upublicznił danych, a twój wywód jest o tym, że ktoś inny też to zrobił, a poza tym, że nawet jeśli, to nic się nie stało.

@kolnay1: Jak to "też"? Upublicznić coś można tylko raz, nie da się upublicznić publicznej wiadomości.
Jej dane zostały przedstawione publicznie w sądzie, w publicznym postępowaniu, Michalkiewicz żadnej tajemnicy nie ujawnił.

Jeśli nie chciała, żeby sąd ujawnił jej dane, to mogła złożyć
  • Odpowiedz
Jak to "też"? Upublicznić coś można tylko raz, nie da się upublicznić publicznej wiadomości.

@ibilon: Nie ośmieszaj się i sprawdź sobie po prostu co to słowo znaczy. Jak ktoś upubliczni twoje dane, to nie znaczy, że wszystkim innym też będzie wolno. To naprawdę podstawy.
  • Odpowiedz
Nie ośmieszaj się i sprawdź sobie po prostu co to słowo znaczy.

@kolnay1: Nie muszę sprawdzać, bo wiem. Upublicznić, znaczy przenieść coś ze sfery prywatnej do publicznej, ujawnić.

Ty też dobrze o tym wiesz, tylko że zagoniłem ciebie w kąt, zabrakło tobie argumentów i zamiast przyznać się do błędu, to teraz chcesz kłócić się o semantykę. Nie ośmieszaj się.

Jak ktoś upubliczni twoje dane, to nie znaczy, że wszystkim innym
  • Odpowiedz