Aktywne Wpisy

Glar +112
Ta grupa na fb jest p--------a pod względem spermy #przegiolemco #spermiarzalert
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
szarszarlotka +13
Moja 13-letnia siostra została najprawdopodobniej okradziona na rozpoczęciu roku szkolnego ( ͡° ʖ̯ ͡°) Szła ze sztandarem więc koleżanka z klasy zaproponowała, że potrzyma jej torebkę, siostra oczywiście ładnie podziękowała i pobiegła bez namysłu, po apelu odebrała torebkę a jak wracała ze szkoły zorientowała się, że w środku nie ma telefonu. Szkoła i dom przeszukane, telefon wyłączony, ostatnie logowanie godzinę po sytuacji kiedy siostra siedziała już w domu

Jak nie chce Ci się czytać wstępu to przejdź od razu do drugiego akapitu.
Wstęp: Dobra mirki, sprawa jest następująca. Niedawno spierdzielił mi się komputer i to oględzinach oraz próbach naprawy doszedłem do wniosku że d--a i trzeba oddać go do serwisu. Tak też zrobiłem, z zaznaczeniem żeby nie ważyli mi się formatować dysku (bo właśnie dyski twarde mi się nie wczytywały przy starcie komputera) - obstawiałem na płytę główną. Okazało się że spalony kontroler dysków twardych. Wymienili mi, przy okazji kupiłem sobie w międzyczasie większy HDD (do 500 dokupiłem 1 TB; na tamtym miałem system i ważne rzeczy, przy niektórych nie zdążyłem zrobić backupu przed awarią) na którym stoi teraz system, ten 500 starszy jest pod pierdoły, osobno. Już mam system stabilny, sterowniki, programy, wszystko poinstalowane i jest jak należy, jednak na partycji systemowej starego dysku (part. D:) mam nadal firefoxa i sporo zakładek zapisanych których po prostu utracić nie mogę bo w cholerę pożytecznych rzeczy tam mam, a nie do wszystkiego pamiętam adres lub jak się tam dostać.
Do sedna: Mam na innej partycji (w sumie na innym dysku) Firefoxa i wszystkie jego katalogi, ale nie wiem jak przywrócić sobie z niego zakładki do obecnej instalacji (świeżej) FF'a. Pomoże ktoś? #prosba
#kiciochpyta #pytanie #pytaniedoeksperta #pomocy #helpme
P.S. Sorry jak troszkę przyspamowałem tagami.
Komentarz usunięty przez moderatora
@goblin21: W tym sęk że mam nowy kontroler dysków twardych (stary się spalił... ah te n-------i) i bez formata dysku tamtego systemu pewnie nie odpalę.
@Dawidinho8: Spróbuj a się dowiesz
Dobra, już sobie poradziłem. Poniekąd dzięki twojemu linkowi goblin, ale trochę inaczej. Dzięki za pomoc (tudzież chociaż chęć pomocy). :)
Komentarz usunięty przez moderatora
Miałem niedawno format Windowsa i takie przekopiowanie tych dwóch katalogów załatwiło sprawę - poza jednym dodatkiem miałem dokładnie wszystko, co przed formatem.
@tockar: Wiem, dzięki, ale już sobie poradziłem. :)
@Dawidinho8: ktoś kiedyś to stworzył pod śmieszne opowieści z serwisów pc, ale mylące to jest dla tych co nie znają tagu. Wyedytowanie niestety nic nie da, bo osoby obserwujące zostały wezwane, ale to nic, zdarza się :)