Wpis z mikrobloga

to się musiało tak zakończyć, jak się zakończyło
kuc 1 - nikt z nami nie chce śpiewać
kuc 2 - weźmy te dupe z opery, w miarę ładna i ma głos
kuc 1 - ty ale my gramy scandinavianpowerblackdeath metal
kuc 2 - nada się
xD
oczywiście to taki żart, #nightwish za czasów gdy śpiewała tam Tarja Turunen, to nawet spoko kapela była
#muzyka
n.....n - to się musiało tak zakończyć, jak się zakończyło
kuc 1 - nikt z nami nie c...
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Mam_wiecej_niz_13lat: Teraz lepsza z ta nowa? Wokalu nie oceniam, ale piosenki słabe. Te wcześniejsze plyty były lepsze moim zdaniem. Teraz śpiewają co? O ewolucji czy coś? Nie porywaja za bardzo

@Conner: wokalnie jest dużo lepiej, dużo bardziej uniwersalnie i koncerty też dużo lepsze, znacznie lepsza prezencja i kontakt z publicznością
  • Odpowiedz
@mruwka_faraonka: No pewnie pod tym względem to tak. Nadrabia warsztatem i charakterem. Ale nowe kompozycje są słabe, chociaż ma na to niewielki wpływ. Swoją droga słyszałem tez o tym, ze zdarzało im się z nia już grać za czasów annete. Czyli tak naprawde była szykowana do roli od dłuższego czasu
  • Odpowiedz
@jabolsy: Tarja zaczęła mocno angażować się w karierę solowa, co nie spodobało się reszcie zespołu. Tak przynajmniej oficjalnie mówili. Jakieś płyty z kolędami nagrywała czy coś.
  • Odpowiedz
  • 0
@Conner: grała z nimi jak Anette się rozchorowała w trakcie trasy w USA, zadzwonili czy chce zastąpić tymczasowo i następnego dnia przyleciała ucząc się na wieczór całej setlisty.
Anette sama chciała aby zespół znalazł kogoś i nie przerywał trasy dopóki nie dowiedziała że się zastąpi ją Floor. Wtedy chciała żeby zakończyli trasę i wznowili jak wyzdrowieje. Ostatecznie okazało się, że Floor pasowała dużo lepiej, fani ją pokochali i została.
Jeśli
  • Odpowiedz
  • 0
@jabolsy: Tarja zaczęła mocno angażować się w karierę solowa, co nie spodobało się reszcie zespołu. Tak przynajmniej oficjalnie mówili. Jakieś płyty z kolędami nagrywała czy coś.

@Conner: to, że robiła coś na boku nie miało raczej wielkiego znaczenia. Marco cały czas nagrywa z Tarotem, Tuomas wydał jakiś czas temu solowy projekt i Floor właśnie wyprzedała 10 solowych koncertów pod swoim nazwiskiem. Wygooglujcie Open letter to Tarja Turunen (
  • Odpowiedz
  • 0
@mruwka_faraonka: A no dzieny za wyjaśnienie. Aż tak się nie interesowałem tym zespołem żeby to śledzić, ale ich wczesne kawałki uwielbiałem zawsze. Dobrze wiedzieć jak się sprawy mają ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@jabolsy: 6 grudnia wychodzi Decades, DVD z koncertu w Buenos Aires, koncert składająca się z piosenek ze wszystkich lat od pierwszej płyty, tylko w wersji z Floor :)
  • Odpowiedz
@Conner: moim zadaniem jest zdecydowanie lepsza (nie umniejszając Tarji), ma znacznie silniejszy wokal, nadający takiego "pazura". Plus to co pisali poprzednicy, świetnie odnajduje się na scenie, potrafi rozkręcić show. Ja na przykład słucham kawałków w obu wersjach, w niektórych lepiej wypada Tarja, w innych Jansen.

A co do nowego kontentu muzycznego, to już bardziej Tuomas i jego wizja, można lubić lub nie lubić ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz