Wpis z mikrobloga

@feuerfest: Hej, widzę, że w Monachium pracujesz. Może tam u ciebie w firmie poszukują programisty na Androida? Mieszkam tu od pół roku i właśnie zacząłem rozglądać się za robotą. Moje małe portfolio: http://dariuszkalinowski.com/projects/ Tak z ciekawości gdzie pracujesz? Mówi się u was po Angielsku, czy Niemiecku? Są jacyś Polacy? Ja znam płynnie angielski, a niemiecki dosyć nieźle rozumiem, ale jeszcze płynności brakuje - sporo błędów robie. Tak poziom B1 można szacować.
  • 4
Nie szukamy na Androida, bo robimy samą webdeveloperkę. Mój niemiecki jest na poziomie A2 - rozumiem 75%, nie gadam prawie wcale. Jestem jedynym nie-Niemcem w firmie (mały startup ~20 osób, biuro na Schellingstrasse), wszyscy do mnie nawijają po niemiecku, a ja do nich po angielsku. Jak czegoś nie czaję, to mi tłumaczą po angielsku.

Pracy najlepiej szukać przez www.xing.com - dobrze wypełniony profil i zaczną sami do ciebie pisać z ofertami.

Swoją
Ja mieszkam koło Hackerbrücke ;) Dodałem cię do znajomych na Xing, luknij sobie na mój profil może ja jakoś szczególnie zajebiście go wypełniłem ;)

Jak w lutym załozyłem profil, tak w lutym miałem 4 różne oferty
@feuerfest: A może przypadkiem ci headhunterzy to ci nieznajomi, którzy codziennie proszą o dodanie? Na goldenline było to inaczej, tzn headhunter płaci goldenline i ma wgląd do profili i nie musi prosić o dodanie. W każdym razie mam zaproszenie na interview w czwartek. Może uda się załapać. A co do twojego CV to masz dużo więcej expa, ja sporo czasu zmarnowałem studiując lub obijając się :)