Wpis z mikrobloga

Hej , wyciągam z bazy danych obrazki w postaci danych binarnych , dostaje tablice bytów , uzywam funkcji Convert.ToBase64String i niektóre obrazki zaczynające się jakoś coś w stylu /7.... konwertuja sie ladnie na obrazek ale wiele obrazkow zaczyna mi sie na H4slAAAA ... I one już nie konwertują się do obrazków. Gdzie może leżeć problem. (W bazie napewno wszystkie obrazki są dobrze zapisane)
#programowanie #csharp #sql #programista15k
  • 12
  • Odpowiedz
@madry_i_mieciutki: o Object Storage słyszał? S3, albo jeśli trzeba self-hosted to MinIO, i jest milion razy lepiej. Zwłaszcza, że większość DB nie najlepiej sobie radzi z BLOBami, bo nie do tego były projektowane.
  • Odpowiedz
@Hauleth: skąd wiesz jaki jest case w przypadku opa, jak bardzo duży jest ten BLOB i z jakiego RDBMS korzysta, że odrazu to odrzucasz? Ja się np. spotkałem z case'ami typu, gdzie trzymamy obrazki jako BLOBy w bazie ERPa jakichś produktów np. I było to zawsze bardzo wydajne w MS SQL Server, nigdy nie było z tym kłopotów, prosto się tym zarządzało, wygodny backup i restore, praktycznie zerowy wpływ na wielkość
  • Odpowiedz