Aktywne Wpisy

Nacho_Libre +9
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

samotnypies +17
Marzyłem o Ballu odkąd tylko dowiedziałem się o istnieniu tej marki, czyli jakoś w 2019 roku. Kupiłem wtedy swój drugi po bambino automat (combat sub) i zacząłem bardziej się interesować zegarkami. W końcu, po 6 latach udało mi się spełnić swoje marzenie. Muszę przyznać, że jakościowo jest nawet okej. Kolejnym celem seamaster, może na 30 się uda go sprawić. Mam nadzieję, że wtedy w końcu poczuje sytość.
#kontrolanadgarstkow #zegarki
#kontrolanadgarstkow #zegarki
źródło: 1000025761
Pobierz

Jestem raczej "rannym ptaszkiem" niż "nocnym markiem".
Gdy następnego dnia mam mieć wolne to kładę się spać między 22-23, a budzę się przeważnie 07:30-08:30
Jednak jeżeli mam zostać obudzony wcześniej przez budzik no to bardzo źle to znoszę.
Kiedyś miałem pracę w której musiałem wstawać o 5:30 i był to dla mnie dramat. Cały dzień w robocie k------o niewyspany, wracałem do domu, jadłem coś i kładłem się spać na 2 godziny.
Nienawidziłem tego systemu
W następnej pracy wstawałem już o 6:30 co było duużą poprawą dla mnie, nie byłem już taki niewyspany, jednak nadal trochę męczyło mnie to.
Kiedyś przez wakacje pracowałem w restauracji, pracę zaczynałem o 11:00. I naprawdę dobry to był dla mnie system. Wstawałem sobie ok. 08:00 szedłem na trening i z treningu prosto do roboty.
Zaraz zlecą się ludzie, że wczesne zaczynanie pracy to więcej dnia dla siebie "hurr durr ja mam do roboty na 05:00, kończę o 13:00 i potem mogę robić jeszcze wiele rzeczy po pracy!!!"
Może i tak, ale dla mnie taki późniejszy dzień i tak jest cały w dupę bo chodzę bez przerwy niewyspany.
Aktualnie przygotowuje się do pracy w której będę miał na 08:00, nie ukrywam, że był to jeden z ważniejszych czynników przy wyborze zawodu, jak znajdę gdzieś pracę "blisko" domu będę mógł stawać nawet o 07:00
#pracbaza
źródło: comment_zsR5EEa6WJER4IBQGfgRYeuKCiDmepvD.jpg
PobierzPS: Prawdziwe ranne ptaszki o 5 robią obiad, a nie marudzą, że wcześnie. Przestań się podszywać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
a) praca jest monotonna przez co twoj organizm nie pracuje na pełnych obrotach
b) nie masz co robić w pracy, nudzisz sie organizm tez
c) zła dieta
Ja zauważyłem u siebie jesli w pracy jest dużo roboty i jest z-------l to moge spać nawet 4h i jestem na pełnych obrotach dzięki pracy ( ͡° ͜ʖ ͡°)