Wpis z mikrobloga

Mam zamiar kupić lepsze słuchawki + DAC ale że nie zielony to pytam. Czy beyerdynamic DT-770 Pro 80 Ohms + fiio e10k to dobry zestaw? Pytam bo słuchawki są 80 Ohm a w opisie fiio e10k jest: Odpowiednia impedancja słuchawek: 16 ~ 150 Ω i Moc wyjściowa: 200 mW(32Ω). Ta moc wyjściowa mnie zastanawia czy udźwignie słuchawki

#sluchawki
  • 8
  • Odpowiedz
@drugiekontonawykopie bardziej bym polecał dt880 bo mają bardziej zrównoważone brzmienie, chyba że już czytałeś dużo i masz pewność czego chcesz. Pod beyerki bym zastanawiał się nad czymś z chipem ess sabre jeżeli jest budżet, może uDAC 2?
80 ohmów ciągnie ten fiio, on też jest dość neutralny więc będzie okej
  • Odpowiedz
@drugiekontonawykopie mam nie tylko dt880 ( ͡° ʖ̯ ͡°) a słuchałem wszystkiego. W tej cenie polecam dt880 dla pełniejszego brzmienia, AKG k701 które mogą z nimi konkurować grają bardziej przestrzennie i lżej i raczej poleciałbym je osobom, które to lubią np do klasyki. To też świetne słuchawki. Myślę że fiio się sprawdzi z oboma. Gra ono dość neutralnie co jest ciekawe bo fiio bywały nierzadko ciepłe i
  • Odpowiedz
@drugiekontonawykopie: Ja do E10k podłączałem 300ohmowe HD600 i spokojnie daje dawało to radę choć zdarzało się go kręcic w okolice maxa. Myślę że to dobry wybór bo gra lekko w muzykalną strone i nie narzuca się... nawet LCD-2 kosztujące tyle co ponad 10 takich FiiO spokojnie słuchalne :)
  • Odpowiedz
@antek_akrobata: @Left_Hand_Path: @co_za_roznica:
No więc te słuchawki to strzał w dziesiątkę( ͡° ͜ʖ ͡°) Jakość dźwięku powala, faktycznie są dobrze zbalansowane. Wydaje mi się że mógłbym wyciągnąć z nich trochę więcej i to chyba przez fio e10k. Takie mam przeczucie że czasami nie napędza ich wystarczająco nawet jak ustawie gain na high. Wymienił bym DAC na inny w przyszłości może macie jakieś
  • Odpowiedz